Хюга по Коледа

Чувство, което те изпълва с топлина и благодарност. Хюга е уют, където и да се намираш

Хюга по Коледа
Хюга по Коледа
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Има два начина да гледаш на живота - като преследваш щастието или като го създаваш днес. Тайната е да уловиш момента. Спомняш ли си рибаря, който хванал златната рибка, но не успял да задържи нито едно от богатствата, които си пожелал? Е, няма как да бъдеш щастлив, ако не си благодарен за това, което имаш.

Щастието е тук и сега. В аромата на кафе рано сутрин. В топлината на камината. В прегръдката на любим човек. В първата глътка бира след тежък работен ден. В споделените мигове с приятелите.

В Дания са го измислили. Неслучайно всяка година се нареждат сред най-щастливите нации в света според Световния доклад на щастието (World Happiness Report). Другите късметлии в класацията са финландците, шведите и норвежците. И въпреки че имат всички основания да се оплакват от липсата на слънце, високите данъци и сьомгата на закуска, те знаят как да бъдат щастливи.

Наричат го "хюга". И това не е просто дума. "Хюга" е преди всичко състояние на ума. Чувство, което те изпълва с топлина и благодарност. Хюга е уют, където и да се намираш. Хюга е емоция, радост, усмивка. Тя е в детайлите. В онези незабележими на пръв поглед неща, които ни карат да се чувстваме щастливи.

Ето няколко идеи как да си подариш щастие у дома в празничните дни - лесно за изпълнение и достъпно за всеки бюджет.

МЕКИ ВЪЗГЛАВНИЦИ

Диванът е едно от най-уютните места в дома. Няма нищо по-успокояващо от това да се излегнеш на топло, докато гледаш филм или четеш книга. Добави няколко стилни възглавници и не забравяй - удобството е преди всичко! Можеш да ги използваш и като оръжие в битката с децата за дистанционното.

СВЕЩИ

Колко свещи имаш у дома? Запали ги всичките. Ще се изненадаш колко различно изглежда домът ти на меката, приглушена светлина. Сякаш денят се стопява в нощта, а сетивата ти се настройват на по-романтична вълна.

НЕБРЕЖЕН СТИЛ

Облечи се комфортно, но и стилно. Удобни дънки, топъл пуловер, oversize суитчър. Да си спретнат и стилен у дома вече не е изключение, а правило. Все пак, никога не знаеш кой ще звънне.

ЗАБАВИ РИТЪМА

Както се пееше в песента на Стефан Вълдобрев "По-полека", мини в забавен ритъм. Проучванията показват, че fast културата е отживелица, особено в условията на пандемия, а мулти-таскингът вече не е на мода. Затова забави темповете и се наслаждавай на всеки момент.

БИРАТА ИМА ЗНАЧЕНИЕ

Скорошно проучване, публикувано в British Medical Journal показва, че бирата стимулира позитивното преживяване, защото създава в хората чувство за общност и забавление. Направи празниците специални, като ги посрещнеш с хората, които обичаш. Мястото няма значение, стига моментът да е споделен, а бирата - може би най-добре балансирания пилзнер в света.

Открий повече за удоволствието от споделянето с Carlsberg на: https://hyggemoments.bg/, както и в профилите на Carlsberg в социалните мрежи:

https://www.facebook.com/CarlsbergBulgaria/, https://www.instagram.com/carlsbergbulgaria/.

Само през декември - купи 2 броя Carlsberg, регистрирай касовата си бележка на https://hyggemoments.bg/igrai-i-specheli и можеш да спечелиш специален хюга сет или голямата награда - хюга уикенд, за да изживееш своите незабравими хюга моменти.

Дали в това е тайната на щастието?

Може би.