"Индустриален и логистичен парк – Бургас" расте динамично

Промишлена зона "Север" е запълнена на 85%, новата зона "Юг" вече буди интереса на компаниите

"Индустриален и логистичен парк – Бургас" расте динамично
"Индустриален и логистичен парк – Бургас" расте динамично
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

От няколко години по Черноморието се разраства една от най-значимите инвестиции за региона - "Индустриален и логистичен парк - Бургас". Дружеството създадено през 2012 г. като партньорство между Национална компания индустриални зони ЕАД и Община Бургас.

"Потенциалните инвеститори се ползват с редица предимства като инвестиционни стимули и институционална подкрепа, възможност на взаимосвързани дейности на едно място", казва Георги Кузманов, изпълнителен директор на "Индустриален и логистичен парк - Бургас".

Промишлените зони, които са част от парка, са две - "Север" и "Юг". Северната територия е с площ общо 270 дка, към момента е запълнена на 85% и е насочена повече към малки и средни компании. В момента се изгражда промишлената зона "Юг", която е по-голяма и е с площ 600 дка. Там се предоставят парцели за по-големи инвеститори - с площ между 20 и 150 дка.

"Това е най-голямата община в Югоизточна България. Разполагаме с голямо летище, автомагистрала "Тракия", най-голямото товарно пристанище в страната, както и добре развит ЖП транспорт", припомня Георги Кузманов.

Повече информация относно развитието на динамично развиващия се Индустриален парк в Бургас може да видите във видеото.

Някои от компаниите, които действат в индустриалния парк на Бургас, ще разкажат за опита си в Бургас на Срещата на бизнеса в Бургас и региона на 16 юни (сряда). Събитието е безплатно, но изисква предварителна регистрация, която може да направите тук

Срещата е част от проекта "Капитал Градове" - платформа за дискусии за развитие на местните икономики и на важните градски центрове на България. Тя се състои от поредица специални регионални издания и събития с бизнеса и местната власт.