🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

GombaShop – водещата SaaS платформa за онлайн търговия, обяви създаването на партньорска програма

Основната цел е подкрепа за малкия и средния бизнес, казва Георги Костов, един от основателите на компанията

Георги Костов, един от основателите на GombaShop
Георги Костов, един от основателите на GombaShop
Георги Костов, един от основателите на GombaShop
Георги Костов, един от основателите на GombaShop
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

През последните години GombaShop се утвърди като водеща и предпочитана SAAS ("софтуер като услуга") ecommerce платформа на българския пазар. Към настоящия момент повече от 1800 онлайн магазина използват платформата за управление и изграждане на интернет бизнес, което я превръща в лидер в сегмента.

Причината за този успех се дължи на съвременното и лесно за използване от потребителите решение за електронна търговия, което тя предлага. Използвайки широките възможности на софтуера, търговците могат да изградят напълно функциониращ онлайн магазин и да започнат да продават своите продукти, без да губят излишно време, усилия и най-вече средства. Това дава възможност на предприемачите да разпределят финансовите си ресурси много по-ефективно, насочвайки голяма част от тях в посока маркетинг и реклама.

С цел да осигури допълнителни услуги за търговците, с които да помогне тяхното развитие, GombaShop стартира партньорска програма, която ще покрие различни области, свързани с електронната търговия - дигитален маркетинг, продуктова фотография, юридически и счетоводни услуги, дизайн, фулфилмънт и др.

"Нашата цел винаги е била да подпомагаме малкия и средния бизнес, предоставяйки максимално ефективни решения за продажба онлайн, но също така партнирайки си с цялата екосистема от компании, работещи в областта на услугите, свързани с електронна търговия".

Какво представлява партньорската програма на GombaShop

"Нашата основна цел е да подпомагаме малкия и средния бизнес, предоставяйки максимално ефективни решения за продажба онлайн. Преди повече от 6 години GombaShop започна да налага SaaS модела в България. Днес е време да надградим този модел и да помислим за допълнителни възможности, които биха представлявали интерес за нашите клиенти. Разработката на работеща, лесна за ползване и удобна платформа за електронна търговия винаги е бил основен фокус за нас. Това остава непроменено и до днес. Разликата е, че от позицията на лидер в този сектор отговорността към търговците е много по-голяма, а изискванията на нашите клиенти - много по-комплексни. Когато стартирахме, основното предизвикателство пред екипа ни беше да направим SaaS решенията достъпни до максимално много хора. Днес мисията на компанията е свързана не само с това да даде възможност за лесен старт на продажбите в интернет, но и да помага на търговците, използващи платформата да бъдат все по-успешни в непрекъснато развиващата се и конкурентна среда на онлайн търговията, коментира Георги Костов, един от основателите на GombaShop (на снимката).

Компаниите, участващи в партньорската програма, ще имат възможност да предлагат приоритетно своите услуги на всички клиенти на платформата, която от своя страна ще има ангажимент да им дава добра експозиция, да информира търговците за различните възможности и да съдейства при осъществяване на контакт и последваща комуникация.

От GombaShop заявяват, че стремежът им ще е да работят само с качествени доставчици на услуги, за чието изпълнение компанията стриктно ще следи.

Кои компании ще бъдат част от партньорската програма

Вече са известни първите компании, избрани да бъдат партньори на платформата. Те ще предоставят качествено обслужване на преференциални цени и ще помогнат на онлайн търговците да управляват успешно своя бизнес, генерирайки по-високи приходи.

Сред първите, с които GombaShop сключва стратегически договор за партньорство, е дигитална агенция SEOMAX. Екипът на компанията притежава обширна експертиза в сферата на дигиталния маркетинг и през последните 9 години е помогнал на над 400 бранда да развиват успешно своя бизнес онлайн. Част от другите компании, с които стартира партньорската програма, са дигитална агенция What If, performance агенцията Accella Digital, банка TBI, Retargeting, адвокатско дружество "Владимиров & Кискинов", уеб агенция eDesign и др.