🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Settle и GombaShop задават бъдещето на онлайн търговията

Все повече клиенти пазаруват през мобилните си устройства и търсят удобни и бързи методи за плащане през телефона

Settle и GombaShop задават бъдещето на онлайн търговията
Settle и GombaShop задават бъдещето на онлайн търговията
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Динамиката в сферата на електронната търговия през последните години сочи, че скоро покупките ще се осъществяват основно през мобилни устройства. Търговците непрекъснато се стремят да подобряват потребителското мобилно преживяване и търсят нови начини, чрез които потребителите не само да могат удобно и бързо да пазаруват, но и лесно да приключват поръчките, без да имат нужда да посягат към карта или пари в брой.

За последните 2 години потребителите, които използват дигитални портфейли, са се удвоили. Очаква се също така до 2023 г. 52% от всички онлайн плащания да се извършват чрез дигитален портфейл. Именно тази тенденция стои и в основата на партньорството между Settle и GombaShop™.

Всички клиенти на водещата SaaS платформа за онлайн търговия вече разполагат с възможност за лесно и бързо добавяне на удобен и сигурен метод за мобилни разплащания благодарение на норвежката компания Settle, която от няколко месеца оперира и на българския пазар. Близо 15 години Settle предлага широк спектър от интегрирани решения за онлайн търговия и днес вече компанията оперира като една от водещите платежни платформи в Европа.

Предимства за клиентите

  • Settle дава възможност на потребителите да правят мигновени разплащания директно от телефона си. Благодарение на приложението в процеса на завършване на покупка не е необходимо да се въвеждат данните на кредитна или дебитна карта. Плащането отнема само няколко секунди и статусът на трансакцията се отразява веднага.
  • Регистрацията отнема по-малко от 2 минути след изтегляне на приложението. Процесът е максимално опростен и не изисква сложни верификации.
  • Използването на Settle е напълно безплатно за физически лица.
  • Клиентите имат възможност за ползване на кредитна линия и могат да пазаруват дори когато не разполагат с достатъчно средства.
  • Settle дава и по-голяма сигурност. По време на покупката не се въвежда чувствителна информация като номер на картата и CVV код. Всичко необходимо е въведено в приложението и защитено с надеждно криптиране и използване на биометрични данни.

Предимства за бизнеса

  • Повече приключени и платени предварително поръчки.
  • Изгодни търговски условия, без фиксирани такси и абонаменти, само с нисък процент комисиона за всяка трансакция, както и гратисен период до 31.12.2021 г.
  • По-бързо и лесно приключване на поръчките, без да се изисква въвеждане на данни на картата при плащане. Всичко това помага за увеличаване на процента на завършените покупки.
  • Автоматично и лесно получаване на постъпленията от продажби по сметката на търговеца. Сумите се изплащат по банкова сметка в края на всеки работен ден или в друг, предпочитан от търговеца период.
  • Лесно възстановяване на суми към клиента. При отказана поръчка, след като е била заплатена, възстановяването на сумата става мигновено по Settle сметката на потребителя, като за цялата трансакция не се дължат никакви такси.

През последните няколко години GombaShop™ се утвърждава като една от най-големите ecommerce платформи на българския пазар, на която хиляди търговци се доверяват за управлението и изграждането на бизнеса си. Основната цел на водещата SaaS платформa за онлайн търговия е да помага на малкия и средния бизнес, предлагайки ефективни решения за онлайн продажби. Използвайки широкия спектър от възможности на софтуера, всички търговци могат да изградят напълно функциониращ онлайн магазин и да започнат да продават своите продукти, без да губят излишно време, усилия и най-вече средства. Партньорството със Settle e поредната стъпка на платформата на GombaShop™ към изграждането на една по-сигурна и развиваща се онлайн търговия.

Платформата на Settle позволява на бизнесите да приемат безкасови плащания бързо и изгодно, а на клиентите предоставя възможност за бързо и сигурно онлайн разплащане с карта, сметка или кредитна линия. Всички процедури, които се извършват в платформата на Settle, са с изключително високо ниво на сигурност, а регистрацията за мобилното приложение отнема няколко минути.

"Благодарение на партньорството ни с GombaShop™ над 1800 онлайн магазина вече имат възможност да добавят Settle като платежен метод за разплащане. Въвеждането е изключително бързо и буквално дни след интеграцията вече са налице първите онлайн търговци, които използват метода активно. Вярваме в успеха на това партньорство и сме готови да съдействаме на онлайн търговците чрез допълнителни отстъпки и преференции към техните клиенти, така че да ги насърчат да използват Settle като предпочитан метод за плащане", коментира Детелина Момчева, икономически директор за България на Settle.

За Settle

Мисията на Settle е да създаде свят, в който парите са дигитални и демократизирани. Settle Group развива приложението Settle, целящо създаване на полезни връзки и лесни разплащания между хората и бизнеса.

С приложението Settle индивидуални потребители могат незабавно да изпращат, получават и управляват пари от телефона си. А всеки бизнес има достъп до набор от решения за приемане на изцяло мобилни плащания във всяка една ситуация, без необходимост от допълнителни устройства.

Settle е достъпен на 22 пазара в Европа, като разчита на локални партньорства. Местните дружества помагат на Settle да достигне до хората и бизнеса в цяла Европа.

Settle е кулминацията на 10-годишен опит в сферата на мобилните плащания. Екипът зад приложението се налага като лидер в мобилните плащания и търговията от 2010 г. насам. От централата си в Норвегия компанията вече повече от десетилетие разработва платформа за финансови услуги от световна класа. Екипът на компанията е разработил първата платформа за мобилни плащания в скандинавските страни и е стартирал първата система за мобилни плащания в Норвегия (mCASH), повлиявайки на живота на милиони хора и помагайки им коренно да променят начина, по който плащат и получават плащания. Целият този опит и технология сега се прилагат от Settle Group за създаването на най-голямата съвместна мрежа за мобилни разплащания в Европа.
За GombaShop™

GombaShopе софтуерно решение от типа SAAS - платформа, наблягаща на наистина важните за всеки онлайн магазин неща - без излишни затруднения и без скрити условия. Улеснява търговците да създадат своя собствен магазин, да публикуват снимки на своите продукти и да започнат да продават.

Платформата притежава всички функционалности и инструменти, нужни за успешния онлайн бизнес - красив дизайн, стабилен и бърз хостинг, лесен за употреба функционален каталог, статистика на потребителите и отчет на поръчките, мобилна версия, интеграция с всички популярни разплащателни средства, оптимизация за търсачки и социални мрежи и други.