IT специалисти могат да кандидатстват в първия хакатон на Unicredit

Крайният срок е 24 август, а общият награден фонд е 10 хил. евро

От всички кандидати от региона ще бъдат избрани общо 80 специалисти.
От всички кандидати от региона ще бъдат избрани общо 80 специалисти.
От всички кандидати от региона ще бъдат избрани общо 80 специалисти.    ©  Pexels
От всички кандидати от региона ще бъдат избрани общо 80 специалисти.    ©  Pexels
Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Софтуерни специалисти и финтех разработчици могат да кандидатстват в първия хакатон за Централна и Източна Европа на Unicredit, организиран в партньорство с международния акселератор ABC. Той ще се проведе на 2 и 3 септември в Любляна, а участниците, които за това време предложат най-иновативните софтуерни решения в областта на финансите, ще получат финансиране до 10 хил. евро. Желаещите да се включат трябва да попълнят формуляра за кандидатстване на сайта на надпреварата не по-късно от 24 август. В хакатона могат да се включат външни разработчици, представители на стартиращи финтех и софтуерни компании, както и служители на Unicredit, която в България е собственик на Уникредит Булбанк.

Задачата в надпреварата

Целта на инициативата е да провокира нестандартното мислене на участниците, които ще имат за задача да решат редица предизвикателства, свързани с новата платежна директива PSD2, която дава право на финансовите институции на Европейския съюз да предоставят пряк достъп до сметките на клиентите, в случай че преди това те са дали съгласието си.

Опирайки се на ревизираната директива за платежни услуги, надпреварата ще трябва да предложи решения на това как да се използва информацията от клиентските сметки, за да се създаде стойност. От Unicredit дават пример с разработване на платформи за анализ на клиентски данни с цел предоставяне по-добро клиентско преживяване.

Отборни решения

От всички кандидати от региона ще бъдат избрани общо 80 специалисти – индивидуално или с екип, които да се включат в надпреварата. На място ще сформират екипи от най-много осем души и в продължение на двата дни ще разработват решения по зададените казуси.

Участниците ще трябва да разработят идеи за генериране на стойност за клиентите и банката, а на финала на хакатона най-добрите от тях освен финансиране в размер до 10 хил. евро ще получат и възможност да представят проектите си пред мениджърския екип на Unicredit за Централна и Източна Европа.

"Хакатонът на Unicredit за Централна и Източна Европа дава възможност на групата да се възползва от своята лидерска позиция в Централна и Източна Европа, както и още повече да стабилизира своя бизнес в региона. Хакатонът ще привлече млади таланти, които са свързани или не с банковия занаят и създават нови приложими решения", коментира за медиите Карло Вивалди, директор на Unicredit за региона.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    tvr18355030 avatar :-|
    tvr18355030

    Хаха, някой ще се излъже да им пише софтуер на Уникредит за 10 хил. евро...

    Нередност?
Нов коментар