🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Puzl CowOrKing е "Най-доброто споделено работно пространство" в региона

За стартъп на годината беше избрана полската Brainly.pl в надпреварата CESAwards 2018

Тази година в регионалната надпревара имаше общо 3500 номинации от общо 10 държави.
Тази година в регионалната надпревара имаше общо 3500 номинации от общо 10 държави.
Тази година в регионалната надпревара имаше общо 3500 номинации от общо 10 държави.    ©  CESAwards
Тази година в регионалната надпревара имаше общо 3500 номинации от общо 10 държави.    ©  CESAwards
Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Споделеното работно пространство Puzl CowOrKing беше отличено за най-доброто в региона на Централна и Източна Европа по време на големия финал на надпреварата Central European Startup Awards (CESAwards) във Варшава. Това е и единствената награда, която български участник получи в тазгодишното издание, което традиционно цели да отличи най-добрите бизнеси от региона в 14 категории. Победителите ще се състезават в глобалната надпревара Global Startup Awards през 2019 г.

Най-голямото споделено работно пространство в България Puzl CowOrKing се помещава във вече две сгради в бизнес център "Витоша" в София и е насочено основно към компании и специалисти от IT сферата. Puzl е основан в края на 2015 г. и през годините поетапно се разраства. Последното разширение пространството откри през април тази година, когато добави още един офис на 2500 кв.м, като общата площ на пространството стана 6 хил. кв.м с капацитет 550 наематели. Puzl печели наградата за "Най-добро споделено работно пространство" на регионалните CESAwards за втора поредна година.

Тази година в регионалната надпревара имаше общо 3500 номинации на участници от България, Австрия, Полша, Чехия, Словакия, Сърбия, Словения, Хърватия, Румъния и Унгария, като преди големия финал във Варшава всяка страна излъчи своите претенденти на локално ниво.

Регионалните победители

В една от най-оспорваните категории "Стартъп на годината" голямата награда спечели полската платформа за обучение Brainly.pl.

Унгарската стартираща компания InSimu Patient, разработваща мобилно приложение, насочено към студенти по медицина, което им помага да тренират уменията си за медицинска диагностика, беше отличена за "Най-добра компания в начален етап". За най-добра програма за развитие на стартиращи компании журито определи за втора година словенския ABC Accelerator.

В категорията "Най-добра стартираща компания, разработваща изкуствен интелект" спечели унгарската Turbine.AI, която чрез технологията определя най-ефективното лечение на пациенти, болни от рак.

Стартъпът от Австрия Blockpit, който разработва решения за данъчно облагане на криптовалути, беше отличена за най-добра блокчейн компания в региона.

GenePlanet от Словения изготвя програми за правилно хранене и спорт на база генетични показатели и е най-добрият стартъп в биотехнологиите, а финтех победителят е румънската Instant Factoring за финансиране на малки и микробизнеси.

"Най-добър стартъп в областта на интернет на нещата" е пoлското студио за виртуална и добавена реалност 1000 realities, а в категорията "Най-добър технологичен стартъп в сферата на недвижимите имоти" е чешката Spaceflow.

Стартираща компания от Словакия MiltiplexDX, която има за цел да елиминира грешната диагностика на ракови заболявания, беше отличена в категорията "Най-голямо социално въздействие". Инвеститор на годината пък стана австрийският фонд Speedinvest, който управлява 120 млн. евро.

Специалната награда на публиката спечели HUBBIG от Хърватия, които разработват дигитална логистична платформа. За основател на годината журито определи Александру Илиеску от Румъния, който е основател на платформата за учене на езици Mondly, а за жена - ролеви модел, беше избрана Дита Прикрилова от Чехия, основател на образователната неправителствена организация Czechitas.

Все още няма коментари
Нов коментар