🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Стартиращи компании могат да кандидатстват в програмата на OTP Bank

Крайният срок е 22 ноември, а обучението започва в началото на март

Най-перспективните млади компании ще имат възможност да работят още 6 месеца в сътрудничество с финансовата група
Най-перспективните млади компании ще имат възможност да работят още 6 месеца в сътрудничество с финансовата група
Най-перспективните млади компании ще имат възможност да работят още 6 месеца в сътрудничество с финансовата група    ©  OTP Bank
Най-перспективните млади компании ще имат възможност да работят още 6 месеца в сътрудничество с финансовата група    ©  OTP Bank
Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Млади компании и разрастващи се бизнеси могат да кандидатстват в третото издание на глобалната предприемаческата програма OTP Startup Partner Program. Инициативата е с продължителност три месеца и се организира от компанията-майка на "Банка ДСК" – OTP Bank. Целта й е да развие дългосрочно партньорство с участниците, като за първа година в акселератора ще се включат и пет дъщерни дружества на групата, а след приключването на програмата най-добрите стартъпи ще разполагат с още 6 месеца за сътрудничество.

Условията

Инициативата е насочена към стартиращи компании, които вече са разработили продукт с пазарен потенциал и такива, които успешно разрастват бизнеса си. Техните проекти трябва да бъдат в някоя от шестте предварително определени области. Това са "Работа с данни и аналитични инструменти", "Потребителско изживяване и обслужване", "Вътрешна ефективност", "Отворено банкиране и сигурност", "Продуктови иновации" и "Иновативни банкови решения".

Желаещите да се включат могат да го направят, като попълнят онлайн формуляра за участие на сайта на инициативата. В него те трябва да опишат на английски език бизнеса и екипа, който стои зад него. Крайният срок за кандидатстване е 22 ноември.

В програмата се включват и пет от дъщерните банки на групата от Русия, Украйна, Сърбия, Албания и Хърватия. "Те са включили техни теми и бизнес изисквания в програмата, така че през периода на набиране на кандидати специализираното звено за иновации на банката OTP Lab ще търси стартъпи, чиито решения биха могли да отговорят на конкретните бизнес нужди. Ако бъдат открити подходящи стартъпи, петте дъщерни банки се ангажират да разработят поне един пилотен проект съвместно с тях", коментират пред "Капитал" от банката.

Хронология на програмата

За да станат част от OTP Startup Partner Program, предприемачите трябва да минат през три етапа на селекция. След подаване на кандидатурите си, между 21 октомври и 6 декември избраните от тях ще бъдат поканени на онлайн интервю. В следващия кръг от подбора, екипите ще имат възможност да се срещнат с мениджъри от финансовата група на двудневно събитие в Будапеща в средата на януари.

Избраните стартиращи компании ще се включат в тримесечната онлайн програма, която ще започне през март. Резултатите ще представят в края на инициативата през май, когато ще се проведе т.нар. Demo Day, където участниците ще представят проектите и постиженията си пред мениджъри от OTP Bank, инвеститори, и предприемачи. Програмата обаче не приключва тогава за най-перспективните млади компании. Избраните бизнеси ще имат възможност да работят още 6 месеца в сътрудничество с финансовата група, за да доразвият партньорството си.

Българското участие

Във второто издание на конкурса, сред деветте финалиста беше и българската компания Evrotrust Technologies, която продължава и сега да си партнира с OPT Bank. Компанията предоставя решение в сферата на биометричните данни и криптографията, което позволява бързо и дистанционно оторизиране на трети страни пред банката. "Работим съвместно с Evrotrust Technologies за приложената услуга - усвояване на потребителски кредит изцяло онлайн", коментират още от банката.

Все още няма коментари
Нов коментар