🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Стартъпи могат да кандидатстват в програмата на Visa и фонда Eleven

Участниците могат да получат инвестиция от 100 хил. евро

Крайният срок за кандидатстване е 15 март
Крайният срок за кандидатстване е 15 март
Крайният срок за кандидатстване е 15 март    ©  Shutterstock
Крайният срок за кандидатстване е 15 март    ©  Shutterstock
Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Финтех стартиращи компании могат да се включат във второто издание на програмата за иновации на Visa в партньорство с фонда за рискови инвестиции Eleven. Избраните екипи ще преминат през шестмесечно обучение с цел по-бързо развитие на бизнеса им и комерсиализация на продукта или услугата им. Участниците ще имат възможност да получат инвестиция 100 хил. евро.

Кандидатстването

В предприемаческата програма могат да кандидатстват стартъпи с финтех и разплащателни проекти. За първа година инициативата е отворена и за устойчиви решения и проекти в областта на социалното предприемачество. Организаторите насърчават и участието на повече жени в програмата на Visa.

При разглеждането на кандидатурите с приоритет ще бъдат компаниите, които вече имат съществуващ продукт или услуга с потенциал за излизане на международни пазари. Те могат да бъдат с фокус изграждане на бъдещето на търговията, ускоряване на банковата трансформация, подобряване на клиентското преживяване, стимулиране на устойчиво социално развитие и други. Програмата е отворена за стартиращи компании от България, Централна и Източна Европа. Желаещите да кандидатстват могат да го направят, като попълнят онлайн формуляр, а крайният срок е 15 март. В началото на април ще бъдат избрани участниците във второто издание.

Програмата

Инициативата на Visa ще започне през май и е разделена на три етапа. Основният курс е с продължителност три месеца, през които компаниите ще преминат през индивидуални активности според конкретния им бизнес. Следващите три месеца екипите ще работят с Eleven и Visa за валидиране на бизнес концепцията им, а накрая ще имат възможност да представят проектите си през инвеститори и партньори на Visa. "И тази година ще останем отворени за възможности за инвестиции, като отделяме средства в размер на 100 хил. евро конвертируем заем за най-обещаващите финтех компании", коментира за медиите Даниел Томов, партньор в Eleven Ventures.

В рамките на инициативата участниците ще имат достъп и до различни ресурси на Visa, за да тестват и подобряват решенията си.

В миналогодишното издание на предприемаческата програма кандидатстваха повече от 50 стартиращи компании, но само шест от тях бяха избрани да се включат в обучението.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    vstoyanov avatar :-|
    vstoyanov

    оф. тоя фонд са реално някакви държавни дотации. защо се занимавате с тези жалки смешници, а не напишете нещо за истински капиталови инвеститори?

    Нередност?
Нов коментар