Стартъп новини: Изкуствен интелект за здраве; Наем без занимавки; AI четец на договори

Кои са новите технологични иновации от тази седмица

Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

// дигитално здравеопазване

AI диагностика на медицински изображения

Все по-често се появяват решения за клинична диагностика на базата на изкуствен интелект. Но обучението на AI системи е изключително времеемък процес - изисква стотици изображения, както и хиляди часове анотация от клинични специалисти. SaaS стартъпът RedBrick AI, базиран в Делауеър, решава този проблем със своите автоматизирани и полуавтоматизирани инструменти за анотация, като гарантира да направи процеса с 60% по-бърз от обикновено, използвайки конфигуруемата си система, която работи с медицински изображения като ултразвук и рентгенови снимки и ЯМР резултати. За целта компанията привлече 4.6 млн. долара в рунд, воден от фондовете Sequoia India и Surge. Парите ще отидат в разширението на клиентската база на компанията и наемането на нови инженери.
// имоти

Краткосрочен наем за дигитални номади

От пандемията насам много работещи се ориентират към по-гъвкав начин на работа, а част от тях избират временни локации, в които да пребивават, докато работят онлайн. Ukio, платформа за краткосрочно отдаване под наем на обзаведени апартаменти, е насочена именно към така наречените дигитални номади, които отсядат в различни локации за кратки периоди от време. Компанията събра инвестиция в размер на 27 млн. евро, в рунд, воден от Felix Capital. Финансовата инжекция испанският стартъп получава 14 месеца след като обяви първоначален рунд в размер на 9 млн. евро. За момента Ukio отдава жилища в Барселона и Мадрид, а скоро и в Лисабон и Берлин. С инвестицията планира да навлезе в Париж, Милано, Лондон и Дъблин.
// контрол на разходи

Изкуствен интелект за управление на договори

Данни на McKinsey показват, че лошото управление на договори с клиенти и доставчици може да струва на организациите до 9% от общите им приходи. Стартъпът Terzo предлага решение, което използва изкуствен интелект, за да извлича данни от договори, свързани с разходите и приходите на компаниите в отношенията им с доставчици и клиенти, с което свежда загуби от лошо управление до минимум. Terzo затвори кръг от Серия А в размер на 16 млн. долара, воден от Align Ventures с участието на TYH Ventures, Engage Ventures, Human Capital и други инвеститори. Средствата ще бъдат насочени към продажбите и маркетинговите инициативи на Terzo, както и към подобряването на AI възможностите на платформата.
Все още няма коментари
Нов коментар