🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Стартъпите Whisp и AskTheCP получават по 100 хил. евро от инкубатора Sirma Venture Lab

Финансирането вливат "Сирма груп холдинг" и фондът Innovation Capital, с възможност за още 300 хил. евро финансиране

AskTheCP разработва софтуерно решение за правилно антибиотично лечение на пациенти
AskTheCP разработва софтуерно решение за правилно антибиотично лечение на пациенти
AskTheCP разработва софтуерно решение за правилно антибиотично лечение на пациенти    ©  AskTheCP
AskTheCP разработва софтуерно решение за правилно антибиотично лечение на пациенти    ©  AskTheCP
Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Две компании ще получат финансиране в размер на 100 хил. евро като част от инкубационната програма на "Сирма груп холдинг", в която участваха над 30 млади фирми. Партньор в изданието е фондът Innovation Capital, който работи чрез съфинансиране от Фонда на фондовете. Избраните стартъпи Whisp и AskTheCP са финансирани с по 50 хил. евро от Innovation и с още толкова от технологичната компания организатор, с възможност да привлекат допълнителни инвестиции от "Сирма" в размер на 300 хил. евро.

Програмата за стартиращи компании Sirma Venture Lab подкрепя технологични български стартъпи с финансиране, менторство, технологична и маркетингова подкрепа. "Добавената стойност от участието, извън финансирането, както от "Иновейшън", така и от "Сирма груп" тепърва ще се усеща в компаниите, с които сме в по-тясно сътрудничество", разказва за инкубатора Ангел Ангелов, управляващ партньор в Innovation Capital.

Двете технологични фирми за здравни тeхнологии получават еднаква сума, но различна оценка, казват още от фонда. AskTheCP разработва софтуерно решение за правилно антибиотично лечение на пациенти. WHISP улеснява релокацията на международни служители, осигурявайки навигация и планиране на трудовата миграция.

40 нови сделки за Innovation през 2023 г.

"Предвиждаме по-тежки времена за бизнеса през 2023 г. с оглед на разрастващата се икономическа стагнация", обяснява Ангелов. "Компании, които нямат стабилни и рентабилни показатели, разчитат само на еднородна клиентска база и не могат да бъдат икономически гъвкави, ще изпитват затруднения", завършва той.

И все пак фондът завършва сделки на пълни обороти. За календарната 2022 г. Innovation Capital обявява 16 завършени сделки, като е в процес на затваряне на още 26, казва Ангелов. Очаква поне 40 нови сделки през предстоящата 2023 г., завършва той.

Все още няма коментари
Нов коментар