FindMeCure набра втората си инвестиция в първа стартъп сделка за 2023 г.

Българо-английската технологична компания привлече капитал от Techstars и бизнес ангели в сийд рунд

Екипът на FindMeCure предстои да се разширява в следващите месеци
Екипът на FindMeCure предстои да се разширява в следващите месеци
Екипът на FindMeCure предстои да се разширява в следващите месеци    ©  Campus X
Екипът на FindMeCure предстои да се разширява в следващите месеци    ©  Campus X
Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Българо-английската технологична компания за дигитално здравеопазване FindMeCure затвори първата стартъп сделка за 2023 г. със сийд рунд, воден от американския фонд за дялови инвестиции Techstars и бизнес ангели. Това е второ финансово вливане за FindMeCure, след като през 2017 г. компанията участва в акселераторската програма на Techstars и набира от нея, българския фонд LAUNCHub и бизнес ангели близо 1 млн. евро в при-сийд рунд. Сумата, набрана в този рунд, не става ясна.

Алтернативно лечение за пациенти

Английското дружество FindMeCure Ltd. и българската дъщерна компания "ЕфЕмСи" разработват два продукта в сектора на дигиталното здравеопазване. Платформата FindMeCure for Patients предоставя безплатна информация за текущи клинични изследвания по цял свят и лекари, които се занимават с различни алтернативни методи на лечение.

"Главната ни цел е да помагаме на пациенти и техните близки да се ориентират по-добре какви опции за лечение имат освен вече установените практики на пазара и да ги свържем максимално бързо с правилните хора, които да им дадат повече информация и подкрепа за евентуално включване към изпитване или друг вид лечение", обяснява Мая Златанова, съосновател и CEO на FindMeCure.

В помощ на индустрията

Второто решение на компанията е насочено не към крайния потребител, а към бизнес клиенти в областта на клиничните изследвания. През 2019 г. екипът на FindMeCure решава да разшири набора от услуги, които предлага и да улесни намирането на информация и планирането на клинични изследвания с платформата си Trialhub. В нея има всички налични източници на информация, полезни за подготовката и организация на клинични изследвания, които се обработват в реално време на максимална точност. До днес Trialhub, която се предлага като годишна абонаментна SaaS услуга за бизнес клиенти, е помогнала в изготванято на 3983 изследвания, казва Златанова.

Trialhub използват средни и големи компании, които провеждат клинични изследвания, включително ICON, Medpace, Novartis и Premier. Предлага се в 70 страни, като 50% от бизнесите са базирани в САЩ, а останалите най-вече в Западна Европа. Клиентите на Trialhub наблюдават среден спад на разходите от около 30% и повишаване на приходите си с 10%, коментира B2B платформата Златанова.

Финансова инжекция за растеж

Парите от настоящия сийд рунд ще се използват за разрастването на екипа, който в момента наброява 15 души и е базиран почти изцяло в София, където офисът на компанията се намира в инкубатора за стартиращи компании Campus X. "Търсим програмисти, дизайнери, маркетинг специалисти и търговци, както за софийския офис, така и за дейността ни в САЩ", казва Златанова.

Очаква се вливането да е достатъчно за разрастването на бизнеса в следващите 18 месеца, добавя тя. "Още няма план за следващ рунд. Фокусът сега е да реализираме плановете си за годината, да търсим правилни партньорства и да идентифицираме потенциални инвеститори." Планът за 2023 г. - растеж чрез увеличаване на пазарния дял на компанията, която средно расте с около 100% годишно.

Все още няма коментари
Нов коментар