🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Умно легло за добър сън

Изкуствен интелект

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Матракът сигурно е последното място, където на някого би хрумнало да вгради изкуствен интелект. Но по време на глобалния форум за потребителска електроника (CES) тази година компанията Kingsdown представи умното легло Sleep Number 360, което обещава да подобри съня.

Управляваните с мобилни приложения легла не са съвсем нов феномен, но интелигентността им е далеч от иновации като машинно обучение. За разлика от тях продуктите на Kingsdown използват алгоритми, за да отчитат движението на матрака и въздуха около него, за да се научат да бъдат максимално удобни за собствениците си. Леглото отчита кога притежателят му спи и разпознава различните етапи от цикъла на съня му, няма нужда от мобилно приложение и притежава всякакви екстри - може например да затопли краката на спящия, ако отчете изстиване. Sleep Number 360 също "чува" хъркане и може да повдигне горната си част, за да го спре. Според електронното издание VentureBeat технологиите за подобряване на съня стават все по-интересен пазар с напредването на различните изследвания за мозъчната активност.

Все още няма коментари
Нов коментар