Перфектният коледен подарък от Nespresso

Швейцарският бранд - специалист за висококачествено кафе у дома, напомня в какво си заслужава да инвестираме за тези празници

Перфектният коледен подарък от Nespresso
Перфектният коледен подарък от Nespresso
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

През последните десетилетия Nespresso направи революция в начина, по който приготвяме кафето си, благодарение на своя асортимент от интелигентно проектирани и лесни за използване кафемашини. От 1986 г., когато въвежда първата си машина, Nespresso помага на потребителя постоянно да преоткрива ритуала на приготвяне и консумиране на кафе. В сърцето на този процес е технологичната иновация, позволяваща все по-голяма лекота и удобство в употребата на кафемашини за дома.

Първата версия на кафемашина Nespresso наподобява мини версия на професионална еспресо машина, докато днес компанията предлага набор от машини, базирани на свежи и революционни дизайни, които са изработени, за да се впишат във всяка среда. А по всичко личи, че през идните месеци такова допълнение ще бъде необходимост в повечето домове.

Доброто кафе у дома се превърна в задължително условие

С напредването на пандемичната обстановка работещите от разстояние откриха колко много страда домашният офис от липсата на добра, високотехнологична и удобна кафемашина. Този празничен сезон добра идея се оказва да обогатим дома с подходяща такава, за да я ползваме както сутрин, така и в толкова необходимите кафе паузи през деня.

Сегментът на Nespresso варира от базови модели, за любителите на класическо, ароматно еспресо, до по-комплексни машини, предлагащи възможност за приготвяне на повече видове напитки у дома. Общото между всички е, че перфектно допълват и подобряват аромата, крема и вкуса на Nespresso Grand Cru кафета. Системата Nespresso, изразяваща се във взаимодействието между Nespresso машината и капсулата, позволява на производителя да контролира с швейцарска прецизност всяка променлива в уравнението, за да достави перфектното кафе, чаша след чаша.

Технология за вас

За любителите на семпли удоволствия, които държат да получават перфектното кафе всеки път, Nespresso създава своята Essenza Mini. Това е най-компактната Nespresso машина досега - без никакви компромиси по отношение на вкуса. Тя съчетава минималистичен стил и ненадминато качество. Може да се каже, че тази малка машина побира в себе си целия свят на Nespresso.

Друга чудесна опция е CitiZ, която със своя обновен облик продължава да доставя радост както на любителите на кафе Nespresso, така и на ценителите на красивия дизайн, като добавя нотка елегантност към ритуалите, свързани с пиенето на кафе по света. Високоефективната помпа с налягане 19 бара гарантира винаги кафе в стил бариста, като извлича максимално деликатния аромат и вкус от всяка капсула кафе и създава невероятно плътен каймак. Системата за бързо нагряване достига идеалната температура само за 25 секунди, а автоматичната функция за пестене на енергия изключва машината след 9 минути липса на активност. Като запазват емблематичната си форма и удивителен блясък, интуитивните и удобни за ползване машини CitiZ, превъплъщават опита на Nespresso да удовлетвори предпочитанията на всички любители на кафето.

Ако пък търсите машина, която да ви позволява да се поглезите с уникално превъзходно капучино или лате макиато в комфорта на собствения си дом, то изборът ви ще се спре на Lattissima One. Тя е оборудвана с иновативна модерна система за прясно мляко, с която приготвяте любимите си напитки с кафе и мляко по-лесно от всякога. Трябва само да добавите в каната количеството мляко, необходимо за приготвянето на предпочитаната напитка. Машината ще направи пяната директно в чашата и ще приготви кафето, за да ги съчетае в перфектния ансамбъл от кафе и мляко. Почистването също става много удобно, защото каната за мляко е подходяща за съдомиялна машина.

Последното към днешна дата предложение от Nespresso, считано за най-интелигентния модел в гамата, e иновативната машина Pixie. Машината е с изненадващо малки размери и може да се позиционира както в кухнята, така и в домашния офис. Тя съчетава в себе си множество иновативни и модерни характеристики, като вложената в нея технология Nespresso Quality Seal гарантира оптимално качество на кафето през целия жизнен цикъл на машината.

Подарък с мисъл за природата

За да допълним темата, е важно да отбележим, че освен качествен подарък кафемашината Nespresso е и призив към по-отговорен начин на живот - с мисъл за природата. Oт 2017 г. насам бизнесът на Nespresso е с неутрален въглероден отпечатък, a днес брандът се ангажира да постигне пълна въглеродна неутралност по своята верига на доставки и през целия жизнен цикъл на своите продукти.

По-рано тази година компанията обяви, че до 2022 г. ще постигне неутрален въглероден отпечатък за всяка чаша кафе Nespresso - както за дома, така и за професионални клиенти. Тази нова амбиция се основава на повече от 10 години работа, през които Nespresso намали въглеродните си емисии и компенсира останалата част чрез засаждането на дървета в и около кафе плантациите, където произвежда кафе, както и чрез подкрепа и инвестиции във висококачествени компенсиращи проекти.

Кафемашина + капсули, които се рециклират!

Швейцарската компания вече години наред търси ефективни решения за постигане на устойчиво и отговорно развитие, затова и рециклирането е основен елемент в стратегията им. Производителят залага на алуминиеви капсули, тъй като този материал не само запазва съвършено добре качествата на кафето, но може да бъде рециклиран до безкрай. Понастоящем марката има над 100 000 пункта за събиране на използваните капсули в световен мащаб, което позволява на 91% от потребителите да рециклират. Българските почитатели, които ползват Nespresso капсули, са добре дошли да отнесат употребените в магазините на бранда, където започва процесът на рециклиране.

Официалните магазини на Nespresso в България се намират на бул. "Черни връх" 100, в Парадайс център и на бул. "Ситняково" 48, в Сердика център. Продуктите им може да намерите и онлайн на www.nespresso.bg.