🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Подкаст: Готови ли са българските компании за дигиталната трансформация и каква е ролята на ИТ консултантите

Събеседници в новия епизод на Storio са Светослав Спасов, изпълнителен директор и Милена Митова, директор "Бизнес развитие" в KPMG ITS

Милена Митова, директор "Бизнес развитие" и Светослав Спасов, изпълнителен директор в KPMG IT Service
Милена Митова, директор "Бизнес развитие" и Светослав Спасов, изпълнителен директор в KPMG IT Service
Милена Митова, директор "Бизнес развитие" и Светослав Спасов, изпълнителен директор в KPMG IT Service
Милена Митова, директор "Бизнес развитие" и Светослав Спасов, изпълнителен директор в KPMG IT Service
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Глобалните разходи за дигитална трансформация се очаква да достигнат 3,4 трилиона долара през 2026 година, при годишен ръст от 16,3%, показват последните данни на анализаторите. Знаем, че пандемията значително допринесе за развитието на дигитализацията, но какви са предизвикателствата пред нея в България? Осъзнават ли компаниите нейната необходимост? Каква е ролята на екипа и хората в този процес? По тези теми разговаряме в новия епизод на Storio подкаст със Светослав Спасов, изпълнителен директор и Милена Митова, директор "Бизнес развитие" в KPMG IT Service - най-голямата компания в България за технологични консултации и IT инженерни услуги.

Според Милена Митова българските компании не са съвсем готови да инвестират в дигитална трансформация, както по отношение на отделено време и финанси, така и в посока на мисленето и системите, с които работят. Според нея дигиталната трансформация е процес, с предизвикателства по целия път и се случва заедно с партньор, който има необходимия опит, знания и добри практики.

Светослав Спасов откроява технологиите като основен фактор за развитие и зрялост на бизнеса, който от своя страна следва да държи под внимание процесите на промяна на цели индустрии, благодарение именно на същите тези технологии.

Най-голямото предизвикателство на нашия пазар и в региона е липсата на достатъчно подготвени таланти, смята също Светослав Спасов. Това е и причината KPMG IT Service да работи активно върху изграждането на управляван процес за кариерно развитие в организацията. "Търсим хора с желание и амбиция да се развиват и непрекъснато да придобиват нови знания. Ние от своя страна им гарантираме подкрепа и обучение, дори и когато те кардинално сменят професионалната си ориентация или ролите си вътре в компанията", разказва Светослав Спасов.

В този епизод ще разберете още как за 15 години KPMG ITS се превръща от стартъп с един продукт до компания с над 450 служители, какви цели си е поставила организацията за следващите пет години, как привлича таланти и какъв тип хора търси, както и кои са най-големите ѝ предизвикателства и успехи.

Слушайте тук:

Ако този епизод ви е харесал и искате да чуете и следващите от подкаста на Storio, последвайте ни в нашите канали в Spotify, SoundCloud, Apple podcasts, Google Podcasts и YouTube.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар