🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>
Ресторант на годината 2018

Ресторант на годината 2018

За събитието

Представяме ви 18-тото издание на  
"РЕСТОРАНТ НА ГОДИНАТА 2018 БАКХУС, ACQUA PANNA & S.PELLEGRINO".  

Темата тази година е испанска гастрономия - най-горещият световен тренд и нямаме търпение да ви заведем там за една вечер. Започваме деня с мастъркласове, а вечерта от 19:00 часа ви каним на суперспециална церемония и гала, фламенко вечеря с 6-степенно менюпредставено от 6 различни готвачи: гости от Испания и изявени българи. 

Подготвили сме ви много изненади, за професионалисти и за всички гастро-маниаци. Запазете си място за лекциите, куверт за галавечерята или и двете - още сега


ПРОГРАМА НА МАСТЪР КЛАСОВЕТЕ


10:45 - 11:30  
КУЛИНАРНИ ИНОВАЦИИ,  ВДЪХНОВЕНИ ОТ БАСКИТЕ 
Фернандо Паласио и Адриан Леонели,  професори от Basque Culinary Center 

11:30 - 12:15  
ГОТВЕНЕ НА НИСКА ТЕМПЕРАТУРА 
Джорди Морера Сизар, международен  консултант и рецептолог 

12:15 - 12:50 Пауза 

12:50 - 13:20  
OБИКНОВЕНИ ПРОДУКТИ,  НЕОБИКНОВЕНИ ТЕХНИКИ 
Виктор Мартин, ресторант Trigo,  Валядолид

13:20 - 13:40  
JAMÓN IBÉRICO -  ОТ ШЕДЬОВЪРА ДО МЕНТЕТО 
Димитър Шопов, кулинарно училище Food Connection 

13:40 - 14:00  
ЕДИНЕНИЕ - ЗАБРАВЕНИТЕ БЪЛГАРСКИ  РЕЦЕПТИ И ПРОДУКТИ 
Цветан Димитров, ресторант “Космос”,  София 


МЕНЮ НА ГАЛАВЕЧЕРЯТА


ЦВЕТОМИР НИКОЛОВ 

ресторант Niko’las 0/360, София 

Оризово тесто пълнено със свинско, скариди и подправки, поднесено  
върху биск от скариди, шери, тонкацо с боровинки и чипс от хамон 
Поднесено с Beluga Noble 


ДЖОРДИ МОРЕРА СИЗАР 
Валенсия 

Бакалао готвено на ниска температура, моркови на жар,  
шафраново алиоли, въздух от магданоз и лимонена трева 
Поднесено с Kapatovo White 2018, Долината на Струма, България 


ФЕРНАНДО ПАЛАСИО 
Баски Кулинарен Център, Сан Себастиан 

Баски Surf & Turf 
Чангуро краб с традиционен баски боб 

Поднесено с Carlos Serres Reserva Red 2012, Rioja, Испания 


ВАСИЛ СПАСОВ 
ресторант aEstivum, с. Зорница 

Качамак със сланина Иберико, сесина, български соев сос от ферментирал  
смилянски фасул, мариновани зеленчуци, цвик и масло бьор ноасет 

Поднесено с Tikveš Barovo Red 2015, Северна Македония 


ВИКТОР МАРТИН 
ресторант TRIGO, Валядолид 

Млечно агнешко от Валядолид с диви гъби 
Поднесено с Bodegas Sinforiano Quelías Rosé 2018, Cigales, Испания 


ФРАНСИСКО ЛОРЕНСО 
HRC Culinary Academy, София 

Портокал, шоколад и иберийски емоции 
Поднесено с коняк Hennessy X.O.