Ресторант на годината 2018
- Sofia Event Center
За събитието
Представяме ви 18-тото издание на
"РЕСТОРАНТ НА ГОДИНАТА 2018 БАКХУС, ACQUA PANNA & S.PELLEGRINO".
Темата тази година е испанска гастрономия - най-горещият световен тренд и нямаме търпение да ви заведем там за една вечер. Започваме деня с мастъркласове, а вечерта от 19:00 часа ви каним на суперспециална церемония и гала, фламенко вечеря с 6-степенно меню, представено от 6 различни готвачи: гости от Испания и изявени българи.
Подготвили сме ви много изненади, за професионалисти и за всички гастро-маниаци. Запазете си място за лекциите, куверт за галавечерята или и двете - още сега
ПРОГРАМА НА МАСТЪР КЛАСОВЕТЕ
10:45 - 11:30
КУЛИНАРНИ ИНОВАЦИИ, ВДЪХНОВЕНИ ОТ БАСКИТЕ
Фернандо Паласио и Адриан Леонели, професори от Basque Culinary Center
11:30 - 12:15
ГОТВЕНЕ НА НИСКА ТЕМПЕРАТУРА
Джорди Морера Сизар, международен консултант и рецептолог
12:15 - 12:50 Пауза
12:50 - 13:20
OБИКНОВЕНИ ПРОДУКТИ, НЕОБИКНОВЕНИ ТЕХНИКИ
Виктор Мартин, ресторант Trigo, Валядолид
13:20 - 13:40
JAMÓN IBÉRICO - ОТ ШЕДЬОВЪРА ДО МЕНТЕТО
Димитър Шопов, кулинарно училище Food Connection
13:40 - 14:00
ЕДИНЕНИЕ - ЗАБРАВЕНИТЕ БЪЛГАРСКИ РЕЦЕПТИ И ПРОДУКТИ
Цветан Димитров, ресторант “Космос”, София
МЕНЮ НА ГАЛАВЕЧЕРЯТА
ЦВЕТОМИР НИКОЛОВ
ресторант Niko’las 0/360, София
Оризово тесто пълнено със свинско, скариди и подправки, поднесено
върху биск от скариди, шери, тонкацо с боровинки и чипс от хамон
Поднесено с Beluga Noble
ДЖОРДИ МОРЕРА СИЗАР
Валенсия
Бакалао готвено на ниска температура, моркови на жар,
шафраново алиоли, въздух от магданоз и лимонена трева
Поднесено с Kapatovo White 2018, Долината на Струма, България
ФЕРНАНДО ПАЛАСИО
Баски Кулинарен Център, Сан Себастиан
Баски Surf & Turf
Чангуро краб с традиционен баски боб
Поднесено с Carlos Serres Reserva Red 2012, Rioja, Испания
ВАСИЛ СПАСОВ
ресторант aEstivum, с. Зорница
Качамак със сланина Иберико, сесина, български соев сос от ферментирал
смилянски фасул, мариновани зеленчуци, цвик и масло бьор ноасет
Поднесено с Tikveš Barovo Red 2015, Северна Македония
ВИКТОР МАРТИН
ресторант TRIGO, Валядолид
Млечно агнешко от Валядолид с диви гъби
Поднесено с Bodegas Sinforiano Quelías Rosé 2018, Cigales, Испания
ФРАНСИСКО ЛОРЕНСО
HRC Culinary Academy, София
Портокал, шоколад и иберийски емоции
Поднесено с коняк Hennessy X.O.
"РЕСТОРАНТ НА ГОДИНАТА 2018 БАКХУС, ACQUA PANNA & S.PELLEGRINO".
Темата тази година е испанска гастрономия - най-горещият световен тренд и нямаме търпение да ви заведем там за една вечер. Започваме деня с мастъркласове, а вечерта от 19:00 часа ви каним на суперспециална церемония и гала, фламенко вечеря с 6-степенно меню, представено от 6 различни готвачи: гости от Испания и изявени българи.
Подготвили сме ви много изненади, за професионалисти и за всички гастро-маниаци. Запазете си място за лекциите, куверт за галавечерята или и двете - още сега
ПРОГРАМА НА МАСТЪР КЛАСОВЕТЕ
10:45 - 11:30
КУЛИНАРНИ ИНОВАЦИИ, ВДЪХНОВЕНИ ОТ БАСКИТЕ
Фернандо Паласио и Адриан Леонели, професори от Basque Culinary Center
11:30 - 12:15
ГОТВЕНЕ НА НИСКА ТЕМПЕРАТУРА
Джорди Морера Сизар, международен консултант и рецептолог
12:15 - 12:50 Пауза
12:50 - 13:20
OБИКНОВЕНИ ПРОДУКТИ, НЕОБИКНОВЕНИ ТЕХНИКИ
Виктор Мартин, ресторант Trigo, Валядолид
13:20 - 13:40
JAMÓN IBÉRICO - ОТ ШЕДЬОВЪРА ДО МЕНТЕТО
Димитър Шопов, кулинарно училище Food Connection
13:40 - 14:00
ЕДИНЕНИЕ - ЗАБРАВЕНИТЕ БЪЛГАРСКИ РЕЦЕПТИ И ПРОДУКТИ
Цветан Димитров, ресторант “Космос”, София
МЕНЮ НА ГАЛАВЕЧЕРЯТА
ЦВЕТОМИР НИКОЛОВ
ресторант Niko’las 0/360, София
Оризово тесто пълнено със свинско, скариди и подправки, поднесено
върху биск от скариди, шери, тонкацо с боровинки и чипс от хамон
Поднесено с Beluga Noble
ДЖОРДИ МОРЕРА СИЗАР
Валенсия
Бакалао готвено на ниска температура, моркови на жар,
шафраново алиоли, въздух от магданоз и лимонена трева
Поднесено с Kapatovo White 2018, Долината на Струма, България
ФЕРНАНДО ПАЛАСИО
Баски Кулинарен Център, Сан Себастиан
Баски Surf & Turf
Чангуро краб с традиционен баски боб
Поднесено с Carlos Serres Reserva Red 2012, Rioja, Испания
ВАСИЛ СПАСОВ
ресторант aEstivum, с. Зорница
Качамак със сланина Иберико, сесина, български соев сос от ферментирал
смилянски фасул, мариновани зеленчуци, цвик и масло бьор ноасет
Поднесено с Tikveš Barovo Red 2015, Северна Македония
ВИКТОР МАРТИН
ресторант TRIGO, Валядолид
Млечно агнешко от Валядолид с диви гъби
Поднесено с Bodegas Sinforiano Quelías Rosé 2018, Cigales, Испания
ФРАНСИСКО ЛОРЕНСО
HRC Culinary Academy, София
Портокал, шоколад и иберийски емоции
Поднесено с коняк Hennessy X.O.