🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>
Бакхус Вечери: Декадентски фюжън

Бакхус Вечери: Декадентски фюжън

За събитието

Гост-готвач: Левон Хампарцумян

Декември е месецът, в който обичаме да експериментираме и за наш партньор в следващото издание на Бакхус Вечери сме поканили гост-готвач, който обича точно това - да предизвиква гастронома у нас с всякакви вкусови комбинации. Кулинарните умения на Левон Хампарцумян са достигнали статут на градска легенда, затова сме много щастливи, че ще ви дадем шанс да опитате някои от неговите любими ястия.

За Левон кухнята е сърцето на един дом и затова той всеки ден отделя специално време в нея, през което обича да импровизира и да изненадва себе си и близките си с рецептите, които измисля. Той обича да пътува и да черпи вдъхновение от вкусовете, които открива и почти винаги се връща вкъщи с накупени не сувенири, ами различни подправки, сирена, меса. Затова и обича фюжън кухнята - там се съчетават всички различни кулинарни стилове. Това е идеята зад неговото декадентско четиристепенно меню, което обещава да ни изненада на всяка стъпка.

Затова елате с нас на 4 декември от 19:30 ч., когато заедно с Левон ще обиколим света през вкусове и аромати. Очакваме ви в уютната атмосфера на демонстрационен ресторант Show How/Томеко и в компанията на специална селекция вина.

❧❧❧ Меню ❧❧❧

❧ Welcome drink с The Singleton, приготвен от Ники Нейков

❧ Amuse bouche

Брускета с домашно маринована риба тон и сезонни зеленчуци

Поднесено с чаша бяло вино, предоставено от Seewines

❧ Предястие:

Шафранов басмати ориз със скариди, джиндифил, куркума, кашу и фламбирани сушени плодове

Поднесено с чаша бяло вино, предоставено от Seewines

❧ Дижестив

Домашно направено сорбе от нар

❧ Основно ястие:

Свинско месо от породата pata negra с бавно готвено кисело зеле и зелен пипер
Поднесено с чаша червено вино, предоставено от Seewines

❧ Десерт:

Домашно направен матча сладолед

Поднесено с Baileys