🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>
Бакхус Вечери: Френска Вечеря

Бакхус Вечери: Френска Вечеря

За събитието

Гост-готвач: Ивайло Миров

Ивайло Миров се занимава професионално с кулинария едва от шест години, но за това време е натрупал солиден опит сред екипите на хотел "Хилтън", частният "Резидънс клуб", а от година и половина работи като су шеф в посолството на Република Франция в България. Ивайло е имал възможността да направи и стаж в Министерство на външните работи на Франция, където е научил тънкостите на френската кухня от местни шеф-готвачи. Освен с работата си в посолството, той се занимава и с организирането на различни събития и тематични вечери заедно с добре познатия на кулинарната ни сцена шеф Антоан Верест, два пъти носител на наградата на списание "Бакхус" "Ресторант на годината".

На 27 юни от 19:30 ч. заедно с Ивайло ще се потопим в магията на френската кухня с неговото четиристепенно меню. Очакваме ви в уютната атмосфера на демонстрационен ресторант Show How/Томеко и в компанията на специална селекция вина.

Меню

❧ Amuse-bouche:

Пълнено яйце с течен жълтък, шантили с лимон и "Quatre épices" брускета от хляб с активен въглен и ферментирали кайсии

Поднесено с чаша вино, селектирано от Seewines

❧ Entrée:

Сафрид в темпура с туршия от краставици и айоли сос

Поднесено с чаша вино, селектирано от Seewines

❧ Plat principal:

Телешки бузи с картофено пюре, лук конфи, пресен лук, глазирани моркови и Деми глас

Поднесено с чаша вино, селектирано от Seewines

❧ Dessert:

Paris-Brest с лешников крем и ягоди.

Поднесено с дижестив