🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Партиите от Реформаторския блок подписаха споразумение за общо явяване на изборите

   ©  Надежда Чипева
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Лидерите на петте партии от Реформаторския блок - ДБГ, СДС, ДСБ, БЗНС и НПСД, са подписали споразумение за единна национална регистрация за предстоящите местни избори. Това съобщиха във вторник вечерта от пресцентъра на формацията.

Ясни са и първите 9 общи кандидати на РБ за кметове на областни градове. В София ще се състезава Вили Лилков, а водач на листата ще бъде Трайчо Трайков. Кандидат за кмет на Русе е Галин Ганчев, на Плевен - Георг Спартански, на Добрич - Йордан Йорданов, на Велико Търново - Мирослав Трифонов, на Монтана - Златко Живков, на Кюстендил - Петър Паунов и на Разград - Теодор Ролев. От прессъобщението на блока става ясно, че ръководствата на петте партии са се разбрали да подкрепят Чавдар Трифонов за кандидат за кмет във Варна. Така общата формация ще има различен фаворит от този на местните структури на СДС и БЗНС, които преди седмици обявиха подкрепата си за кандидата на ГЕРБ Иван Портних.

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал