🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Рязко поевтиняване на криптовалутите, Bitcoin загуби близо 1000 долара

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Над 40 милиарда долара изтриха криптопазарите от събота насам. Сегашният обем от 297 млрд. долара е най-ниският от 11 април. На нивото отпреди два месеца се върна и стойността на Bitcoin - 6750 долара, при положение че водещата дигитална валута се търгуваше срещу 7680 долара на 8 юни. Подобно е движението при всички цифрови монети от топ 10, като най-силен е спадът при EOS - 19%.

На седмична база пък понижението при най-търсените дигитални валути е с над 10 процента. Bitcoin губи 11%, Ethereum и Litecoin по 12%, Ripple над 13%, Stellar - 17%, Bitcoin Cash - 18%, Cardano - 20%, а EOS и IOTA по около 21 на сто.

Конкретна причина за този срив на пръв поглед няма. Има слухове за хакване на южнокорейската борса CoinRail, но тя е прекалено малка, за да окаже влияние върху целия пазар. По-вероятно изглежда влияние да е оказала информация, че Комисията за търговия с фючърси в САЩ (CFTC) е поискала големите платформи за обмен на криптовалута като Coinbase, Kraken и Bitstamp да се присъединят към текущо разследване за манипулация на цените в сектора.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    subaru avatar :-|
    subaru
    • + 1

    Човешката глупост е безгранична и няма националност.

    Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал