Домашен арест за сина на Миню Стайков - Стайко

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Специализираният наказателен съд наложи мярка за неотклонение "домашен арест" на Стайко Стайков с мотив, че престоят му в ареста е несъвместим със здравословното му състояние, съобщиха от съда. Стайков има обвинение за участие в организирана престъпна група заедно с баща си - бизнесмена Миню Стайков, и за укриване на данъци. Той беше издирван от "Интерпол" в продължение на няколко месеца, но чак на 28 януари внесе чрез адвокат в специализираната прокуратура заявление, че едва сега е научил за издирването и е готов да съдейства на разследването. Малко преди това стана известно, че той е настанен в "Пирогов", където се явил с обяснението, че е бил отвлечен и пребит.

На днешното заседание съдът е счел, че е налице обосновано предположение Стайков да е участвал в организирана престъпна група, но не и да е укривал данъци. Според съда съществува опасност Стайков да се укрие и да извърши престъпление, затова е постановена втората по тежест мярка за неотклонение - домашен арест. Определението не е окончателно, в случай на жалба или протест делото е насрочено пред Апелативния специализиран наказателен съд за 7 февруари от 10 часа.

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал