Криптовалутите стигнаха месечен връх

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Съществено поскъпване регистрираха основните дигитални валути през уикенда, като този тренд се запазва и в понеделник. За последните три дни пазарната капитализация н сектора се увеличи с близо 6 млрд. долара до почти 126 милиарда, което е най-високото ниво от 9 януари насам.

С най-бързи темпове се повишава цената на Ethereum - с 10% на дневна и над 13% на седмична база. Към момента монетата се търгува срещу 138 долара, като за последно е струвала толкова на 9 януари. Макар и по-скромно (с около 3%) Bitcoin също увеличава стойността си и вече се продава на месечния си връх от 3740 долара.

Най-голямо внимание обаче заслужава Litecoin, чиято цена се увеличи с над 30% от началото на февруари и въпреки колебанията през миналата седмица отново е над 44 долара. Подобни и дори малко по-високи стойности бяха достигнати на 10 февруари за първи път от началото на ноември 2018 г., като сновната причина за повишеният интерес към Litecoin бе информацията, че се водят преговори с Beam за повишаване на защитата на личните данни. Идеята е Beam, която има своя собствена криптомонета, да предостави технологията Mimblewimble за поверителни транзакции.

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал