🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

5.1 млн. лева е имуществената санкция, наложена на НАП

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

5 100 000 лева е имуществената санкция, която председателят на Комисията за защита на личните данни Венцислав Караджов е наложил на Националната агенция за приходите (НАП) за теча на лични данни на над 5 милиона български граждани. Това заяви тази сутрин самият Караджов в интервю за сутрешния блок на bТВ. Караджов призна, че санкцията не е голяма на фона на предвидения законов таван от 20 млн. лева за такава санкция, но в случая е отчетено и "отговорното поведение" на НАП. На забележка на водещия, че това прави "по лев на човек", Караджов заяви, че санкцията не цели да накаже самия администратор, в случая НАП, а да направи така, че да не се повтаря нарушението.

Предстои НАП да обяви дали ще обжалва санкцията. След връчването на наказателното постановление НАП има право да обжалва пред съда в едноседмичен срок. Производството пред съда е на две инстанции.

Повече по темата тук

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    zun59432773 avatar :-|
    zun59432773

    Това ми се вижда абсурдно. Един държавен орган налага на друг санкция която се плаща от единия на другия и накрая пак отива на същото място, тоест в бюджета. Отговорността би следвало да е персонална, на съответните служители на НАП.

    Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал