🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Сайтове за потребителско видео

Кой не е чувал за YouTube и Vbox7, кой не е гледал там дебилни клипове на пияни тийнейджъри, които правят всевъзможни абсурдни неща? Въпросите са реторични, не е нужно да отговаряте. Замисляли ли сте се обаче, че в интернет съществуват още куп страници, които предлагат възможност за гледане и разпространяване на потребителско видео, но малко хора знаят за тях. При това тези страници не са никак не лоши. Ако не обичате да се спускате по гребена на комерсиалната вълна, ето пет предложения, с които да смаете поклонниците на мейнстрийма.

www.dailymotion.com - алтернативен уебсайт, който разполага с удобен и лесен за употреба интерфейс. Разбира се, в него можете да качвате видео, да гледате чужди творения, които за улеснение са сортирани по групи и „канали“, и да се възползвате от куп други полезни екстри.

www.veoh.com - тази страница притежава приятен интерфейс и предлага всички необходими услуги, които можете да искате от подобен вид сайт. Определено най-впечатляваща е възможността за публикуване на файлове във всякакъв формат, размер и качество.

www.eyespot.com - освен обичайните екстри, с които могат да се похвалят повечето подобни уебдестинации, eyespot залага на своята услуга, наречена mixer. Тя служи за редактирате на видеоматериали онлайн. Останалите характеристики са добре познатите - ъплоуд на видео, гледане на клипове и т.н.

www.openvlog.com - тук можете да направите нещо като свой видео- и снимков блог. Има и опция за запис в реално време посредством услугата record videoclip. Нужна ви е само уебкамера. Страницата може да се показва в два варианта - един за възрастни и друг, където би трябвало да има само отбрано съдържание.

www.blip.tv - според създателите на този сайт свободното разпространение на любителско видео в интернет ще промени света. Затова тези добри хора са се заели да осигурят сървъри, необходим софтуер, реклама и всичко останало, за да може в крайна сметка потребителят да се съсредоточи основно върху своята креативност.

Все още няма коментари
Нов коментар