🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

20 въпроса | Ивет Лалова

Ивет Лалова
Ивет Лалова
Ивет Лалова    ©  Добромир Иванов
Ивет Лалова    ©  Добромир Иванов

Трийсет и девет годишната лекоатлетка Ивет Лалова има зад гърба си запомнящи се участия на пет олимпийски игри, две европейски титли (шампионка за девойки до 19-годишна възраст на 100 и 200 метра през 2003 г. и европейска шампионка на 100 м гладко бягане, жени - 11,28 сек, Хелзинки, 2012) и стотици състезания по всички краища на света. В рамките на всяко едно от тях печели сърцата на публиката с широката си усмивка и непринудено поведение. Добрината й усещат и малките момичета и момчета, които развълнувани следят всяко от движенията и думите й по време на състезанията, които организира създадената от нея спортна школа - Ivet Lalova Sprint Acadеmy.

В края на ноември Ивет стъпи смело и на ново поприще, като направи първия си майсторски клас пред българска публика. "Всички възможни победи" се проведе на 25 ноември в Интерпред, зала "София", и е естествено продължение на една от най-малко известните дейности на световноизвестната лекоатлетка - тренингите с изпълнителни директори и мениджъри на компании, спортисти и млади хора, на които доверява техниките си за мотивация, дисциплина и увереност.

Днес знанията ѝ вече достигат до по-широката аудитория в серия от майсторски класове, които се радват на голям интерес и вдъхновяват за победи последователите й и в тази нова сфера на развитие.

Скоро предстои и дебютът й като майка - Ивет и съпругът й Симоне Колио, който е неин физиотерапевт и треньор, очакват първото си дете.

Като какъв човек се определяте?

Като амбициозен и упорит човек. Абсолютен екстроверт, който обаче няма нужда винаги да бъде сред хора.

Нещото, в което вярвате абсолютно?

Силата на добрината и това как една твоя постъпка може да промени нечий живот.

Любимият ви момент от деня?

Сутринта. Обичам енергията, с която започва денят. Чувството, че днешният ден предоставя още една възможност да бъдем по-близо до мечтите си и всичко, което ни предстои да направим, е именно за това.

Най-голямото предизвикателство във вашата работа?

Това да използваме целия си потенциал. Ние оперираме и физически, и мисловно на много по-нисък процент от реалните ни възможности. Вярвам, че има начини как да сме дори с 1% по-добра версия на себе си и това носи голяма промяна в живота ни.

Кое е най-голямото ви постижение?

Да побеждавам себе си отново и отново, за да градя живота, за който мечтая.

Как си почивате?

Сред природа, на чист въздух, бих казала, и море, дори и скоро да не го видим.

Какво ви зарежда?

Любимите ми хора и животинки, децата от "Ивет Лалова спринт академи", хората, които започват пътя си към нова победа и са изпълнени с увереност, че ще я постигнат.

Какво ви разсмива?

Обожавам стендъп комедия.

Какво ви натъжава?

Животът, който живеят огромна част от възрастните хора в България.

Какво ви вбесява?

Когато си представя, че и нашите деца може да живеят така.

Личност, на която се възхищавате?

Възхищавам се на личности, които променят съдби. Личности, които вървят там, където им е казано, че път няма. Личности, които пишат история.

Кое свое качество харесвате най-много?

Постоянството. Това е много важно качество, за да постигнем мечтите си. Много от нас имат невероятни качества за това, което искат да постигнат, но нямат нужната воля и постоянство.

А кое никак не харесвате и бихте искали да промените?

Понякога се доверявам прекалено много.

Каква суперсила бихте искали да притежавате?

Бих искала да мога да се телепортирам. Пътуването е нещо прекрасно, но щях да спечеля толкова много време и да бъда толкова по-бърза, ако можех да се телепортирам.

Последният подарък, който направихте?

Дарих средства за добра кауза. Чувството да помогнеш на някой е най-добрият подарък.

Израз или дума, която употребявате прекомерно?

"Според мен." Явно държа да отбележа винаги, че това е само мое мнение.

Къде бихте искали да живеете?

Между България и Италия.

Коя е последната книга, която прочетохте?

The Obstacle Is the Way на Райън Холидей.

Най-интересното място, на което сте били?

Япония. Обожавам всичко там. Храната, културата, хората, начина на живот.

Мото или цитат, близък до философията ви за живота?

Чудесата започват да се случват тогава, когато спреш да отдаваш енергията си на страховете си и започнеш да я влагаш в мечтите си.

Все още няма коментари
Нов коментар