🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Домашно кино | София Вергара e наркобаронеса в Griselda, а Остин Бътлър е летец в Masters of the Air

Какво ново по стрийминг платформите

Griselda

Минисериал на част от създателите на Narcos и Narcos: Mexico, в който главната роля е поверена на София Вергара ("Модерно семейство"). Те отново повличат зрителите във вече познатия подземен свят с наркосделки, безскрупулни трафиканти и жестоки престъпления, но сега поставят фокуса върху най-популярната и свирепа жена в историята на картелите. Това е колумбийска бизнес дама Гризелда Бланко, ръководеща трафика на кокаин от Колумбия до Ню Йорк и Маями през 70-те и 80-те, навлязла в тъмните територии, когато младият Пабло Ескобар все още произвежда коли. Кокаиновата кралица или Кръстницата, както я наричат всички, започва своя престъпен живот от детството си, създава един от най-доходоносните картели в историята, много от контрабандните техники и методи за убийства, актуални и до днес, и натрупва зашеметяващо богатство. Ще е интересно да проследим как познатата преди всичко като комедийна актриса Вергара влиза в ролята на замесената в стотици убийства и самата тя застреляна в главата през 2012 г. безскрупулна наркобаронеса.

Премиера, Netflix, 25 януари

Masters of the Air

Няколко ключови имена в новото заглавие на Apple TV+: в главната роля е Остин Бътлър ("Елвис"), сериалът е продуциран от Том Ханкс и Стивън Спилбърг, а сюжетът е базиран на реални събития, описани в историческата книга на Доналд Милър от 2007 г. Той проследява историята на летците от 100-на бомбардировъчна група, позната още като "Кървавата стотица" заради огромния брой жертви, които дава по време на Втората световна война. Пилотите плащат висока цена и епизодите се фокусират върху физическите, психологическите и емоционалните сътресения по време на мисиите им. Участват още Бари Киогън, Калъм Търнър, Антъни Бойл, Нейт Ман, Шути Гатуа, Фреди Картър, Джошуа Крос и др.

Премиера, Apple TV+, 26 януари

Cristóbal Balenciaga

Disney+ разказва историята на испанския моден дизайнер Кристобал Баленсиага в шест епизода. През 1937 г., когато Краля на модата представя първата си колекция в Париж по време на Седмицата на висшата мода, идеите му се смятат за твърде странни и авангардни, но през 50-те и 60-те години новаторският стил и дръзките творения предизвикват сензация.

Премиера, Disney+

Все още няма коментари
Нов коментар