Домашно кино | Екранизации на романи, носители на "Пулицър", с Робърт Дауни-джуниър и Майкъл Дъглас

Какво ново по стрийминг платформите

Съпричастният

Вълнуващият едноименен роман на Виет Тан Нгуен от 2015 г., удостоен с наградата "Пулицър" (изд. "Кръг") и носител на множество други престижни литературни награди, оживява на тв екран, адаптиран от режисьора визионер Парк Чан-Уук (Oldboy, The Handmaiden, Decision to Leave). Историята - динамична смесица от мистерия, сатира и трилър - проследява комунистически шпионин, син на французин и виетнамка, през последните години на Виетнамската война и неговия нов живот като бежанец в Лос Анджелис.

Актьорът Робърт Дауни-джуниър, който е и продуцент на лимитираната поредица, се превъплъщава в няколко роли в разказ, представен от неговата гледна точка и разгърнат в различни времеви линии. Дауни е конгресмен от Калифорния, ЦРУ агент, холивудски режисьор, който продължава да действа като къртица за северните виетнамци, но също така е в конфликт със себе си поради добрите си чувства към южновиетнамската армия.

В сериала участват и Хоа Сюанде, Фред Нгуен Хан, носителката на "Еми" Сандра О и др.

Премиера, HBO Max, 15 април

Mary & George

Сериал, проследяващ историята на историческата личност Мери Вилиърс (Джулиан Мур), която кара чаровния си син Джордж да прелъсти крал Джеймс и да се превърне в неговия всемогъщ любовник. С дръзките си планове двамата се издигат от скромния си произход до най-богатите и влиятелни играчи, които английският двор е виждал някога.

Премиера, Skyshowtime

Franklin

Майкъл Дъглас влиза в ролята на Бенджамин Франклин в сериал, изграден по книгата на носителката на "Пулицър" Стейси Шиф "Голямата импровизация: Франклин, Франция и раждането на Америка". Сериите представят конкретен момент от кариерата му, когато през декември 1776 г. 70-годишният тогава Франклин тръгва на тайна мисия във Франция, променила хода на историята...

Премиера, Apple Tv+, 12 април

3 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар