Домашно кино | Андрю Скот е новият Томас Рипли, Джонатан Нолан с адаптация по играта Fallout

Какво ново по стрийминг платформите

Ripley

Стивън Зейлиън е сред най-успешните сценаристи в света, носител на "Оскар" за "Списъкът на Шиндлер", познат с работата си за "Бандите на Ню Йорк", "Американски гангстер", "Ханибал", "Ирландецът", сериала "Злокобна нощ" и др., който също е и режисьор, продуцент и монтажист. Затова новината, че е готов с адаптацията на историята за Томас Рипли - иконичния герой на Патриша Хайсмит, е повече от интересна. През годините книгата се е сдобивала с различни екранизации, но за широката публика най-популярно превъплъщение в централния й образ остава това на Мат Деймън в "Талантливият г-н Рипли" от 1999 г., така че ще е любопитно да видим с какво ще е по-различна интерпретацията на избрания за ролята Андрю Скот ("Спектър", "Шерлок", "Тъмните му материи", "Черно огледало", All of Us Strangers и др.).

Припомняме, че действието започва през 1960 г. в Ню Йорк и представя Том Рипли - амбициозен млад човек, който е нает от богаташ да върне капризния му и отдаден на бохемство син у дома. Рипли заминава за Италия, където се намират Дики и приятелката му Мардж, и с това започва измамния си и изпълнен с манипулации живот. Очаква се сериалът от 8 епизода, заснет в черно-бяло, да не се фокусира единствено към първия от поредицата романи, а да представи различни истории от петте книги на Хайсмит, посветени на героя.

В главните роли са и Джони Флин, Дакота Фанинг, Елиът Съмнър, Джон Малкович, Маурицио Ломбарди и Маргерита Бай.

Премиера, Netflix, 4 април

Sugar

Колин Фарел влиза в ролята на частния детектив Джон Шугър от Лос Анджелис, нает да открие информация за изчезването на Оливия Сийгъл, внучка на легендарен холивудски продуцент. Докато се рови в уликите, разбира се, той открива дълбоко заровените мрачни тайни за семейството. Сериалът е създаден от сценариста на I Am Legend и The Cell и режисиран от Фернандо Мейрелес (City of God, The Two Popes, The Constant Gardener).

Премиера, Apple TV+, 5 април

Fallout

След The Last of Us идва нов сериал, адаптиран по видеоигра, но с нова и оригинална история, дело на Джонатан Нолан и Лиса Джой (Westworld). Действието в него също се развива в Лос Анджелис, но в постапокалиптично бъдеще. Пред 2077 г. ядрена война е опустошила почти цялата Земя. Двеста години след нея гражданите продължават да живеят в подземни бункери, за да се предпазят от радиацията, гладните мутирали чудовища и бандитите навън, чакайки правилния момент за завръщане на повърхността. Луси (Ела Пурнел от Yellowjackets) също е прекарала целия си живот под земята, но сега е принудена да излезе навън и да се отправи на спасителна мисия. В ролите още са Кайл Маклоклан, Уолтън Гогинс, Зилия Мендес-Джоунс и др.

Премиера, Prime Video, 11 април

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар