🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Домашно кино | Филм за скандалното интервю на пpинц Андрю и минисериал с участието на Райли Киоу и Лили Гладстоун

Scoop

В края на 2019 г. пpинц Андрю - вторият син на Кралица Елизабет II, се съгласява да даде интервю за BBC по повод отношенията му с осъдения за сексуални престъпления американския финансист и милионер Джефри Епстийн, както и да се разграничи от твърденията, че е имал сексуални отношения с непълнолетно момиче.

Интервюто не само се състои в една от залите на Бъкингамския дворец, но води до пълното падение на Андрю и само за час променя живота му. То е проведено от журналистката Емили Мейтлис и екипа на предаването на ВВС Newsnight след находчивите уговорки на продуцентката Сам Макалистър (Били Пайпър).

Какво точно се случва гледаме в британския филм, адаптация на автобиографичната книга "Scoops: Зад кулисите на най-шокиращото интервю на Би Би Си", където в ролята на Мейтлис се превъплъщава Джилиън Андерсън (Sex Education, The Crown и разбира се, "Досиетата X"). Заглавието пресъздава откровения разговор, задълбочил връзката на Андрю (Руфъс Сюъл) с осъдения за принуждаване на малолетни към проституция Епстийн, и представя и събитията зад кулисите, които правят възможен този телевизионен момент.

Премиера, Netflix

Under the Bridge

Базиран на едноименната книга на Ребека Годфри от 2005 г., този минисериал се върти около насилствената смърт на 14-годишната Рина Вирк през 1997 г. в Канада. Истинската криминална драма проследява историята, която предизвиква разследване на скрития свят на обвинените в убийство тийнейджъри и разкрива шокиращи истини. Лили Гладстоун, която помним с прекрасното й изпълнение в "Убийците на цветната луна", ще изиграе разнищващата убийството Кам Бентланд, а авторката на заглавието - също героиня в книгата и сериала, ще бъде изиграна от внучката на Елвис Пресли - Райли Киоу.

Премиера, Hulu

Brandy Melville - нетолерантната мода

Документален филм, който наднича отвъд привидно перфектната обвивка на тийнейджърската марка за дрехи Brandy Melville, за да надникне в скритата й токсична култура, както и да послужи като отправна точка за обсъждане на глобалните разклонения на бързата мода и нейните експлоататорски бизнес практики с цел печалба.

Премиера, HBOMax

Все още няма коментари
Нов коментар