Видео: Какъв може да бъде общият европейски отговор на мигрантската криза

Мненията на няколко анализатори, взели участие на дискусия на Европейския съвет за външна политика и фондация "Капитал"

Дискусията "Вътрешни и външни измерения на бежанската криза в Европа" събра дипломати, анализатори и политици
Дискусията "Вътрешни и външни измерения на бежанската криза в Европа" събра дипломати, анализатори и политици
Дискусията "Вътрешни и външни измерения на бежанската криза в Европа" събра дипломати, анализатори и политици    ©  Велко Ангелов
Дискусията "Вътрешни и външни измерения на бежанската криза в Европа" събра дипломати, анализатори и политици    ©  Велко Ангелов
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Може ли да има общ европейски отговор на кризата с бежанците? Може ли Европа да спаси солидарността си със затворени врати? И какви са рисковете за България? Това бяха част от въпросите, които политици и анализатори обсъдиха на дискусията "Вътрешни и външни измерения на бежанската криза в Европа: криза на солидарността или криза на външната политика на ЕС", организирана от Европейския съвет за външна политика (ЕСВП) и фондация "Капитал".

Обобщения на най-важните изводи от дискусията можете да намерите в текстовете "Как ще се промени европейската външна политика след атаките в Париж" и "Когато войната почука на портата на Европа". Във видеото по-долу можете да видите акцентите от изказванията на Алмут Мьолер, директор на берлинския офис на ЕСВП, Гералд Кнаус, председател на Европейската инициатива за стабилност, Огнян Минчев, директор на Института за регионални и международни изследвания, и Весела Чернева, директор на софийския офис на ЕСВП. В петък на capital.bg и в събота в новия брой на "Капитал" очаквайте интервю със сирийския политолог и анализатор Басам Ал-Куатли.

 

3 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    kihano avatar :-|
    kihano
    • - 4
    • + 6

    Смрад! НПО си правят срещи и се занимават с политическо сплетничество. Откога и Капитал има фондацийка, че и европари са гушнали - за култивиране и разпространение на невежество.

    Нередност?
  • 2
    ilia1959 avatar :-P
    Ilia Iliev
    • - 1
    • + 1

    Това ли е институцията ,която определя нашата позиция по въпросът в бежанците!!
    Бих желал да си променя моята позиция , че много лошо се вижда за хората от народа!
    Ако ми кажат ,как да си сменя положението от беден на богат , че и аз да виждам като тях.

    Нередност?
Нов коментар