Подкаст: Напред към държавния капитализъм

Аудиокоментар на Румяна Червенкова, Ивайло Станчев и Калина Горанова за ударната намеса на властта в икономиката и защо тя е вредна

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Какво е общото между решението на правителството "Български пощи" да поеме разпространението на вестниците от 1 март, поредната кампания срещу приватизацията и пренасочването на милиарди към държавни мегаструктури като ВиК холдинга и Държавната консолидационна компания (ДКК)? Че са все илюстрации за стремежа на третото правителство на Бойко Борисов да затегне държавния контрол върху ключови сектори от икономиката.

В новия епизод на "Гласът на Капитал" журналистите Румяна Червенкова, Ивайло Станчев и Калина Горанова разказват какви са проявленията на тази пълзяща тенденция властта да настъпва в икономически сфери и обясняват защо тя унищожава стопанската инициатива в страната. В епизода ще научите още как се стигна до установяването на държавен монопол в разпространението на печатните издания и какви ще са последиците за данъкоплатците и бизнеса от ударната намеса на държавата в икономиката.

"Гласът на "Капитал" е седмичен подкаст, в който журналистите разказват интересна актуална тема от политиката, икономиката или бизнеса в дълбочина, с контекст и анализ.

Ако този епизод ви хареса и искате да слушате новите епизоди веднага щом излязат, абонирайте се за "Гласът на "Капитал" в Apple Podcasts, Google Podcasts или Spotify. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата програма за подкасти.

Обратна връзка за "Гласът на "Капитал" можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на "Капитал" във Facebook и Twitter.

Чуйте и предишния епизод:

България срещу себе си за еврото

Аудиокоментар на Николай Стоянов и Вера Денизова за това какво "обърка" страната ни по пътя към чакалнята за еврозоната и какво губи, ако изпусне шанса си да се присъедини към еврото.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    gorbachov82 avatar :-|
    Горбачов

    Един от участниците - Калина Горанова се надява държават да не субсидира медиите. Дали е предложила същото и на издателя си, когато е искал пари от една американска фондация

    Нередност?
Нов коментар