🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Завръщането на бизнеса със събития

Директорът "Събития" в Икономедиа Гергана Николова разказва как пандемията ускори дигиталната трансформация на индустрията с няколко години и за гъвкавостта на новите хибридни формати

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Бизнесът с организирането на събития и конференции беше един от най-сериозно пострадалите сектори покрай глобалната пандемия и ограничителните мерки, които държавите наложиха, за да се справят с разпространението й. Но се оказа и една от индустриите, които най-бързо намериха пулса на новата реалност и успяха да пренастроят процесите и бизнес моделите си, за да отговорят на промяната.

В новия епизод на седмичния подкаст "Гласът на Капитал" ви разказваме как се завръщат бизнес конференциите на "Капитал" тази есен. Гостува Гергана Николова, директор "Събития" в Икономедиа.

"Със сигурност още преди кризата бяха започнали процеси по дигитализация, по въвеждане на продукти с повече интерактивност и повече онлайн съдържание, но пандемията се оказа много мощен двигател за преосмисляне на моделите в събитийния бизнес", казва тя. Според проучване на консултантската компания McKinsey пандемията е ускорила дигитализацията на процеси и вериги на доставки средно с 3-4 години, а създаването и предлагането на дигитални продукти със 7 години.

Тя разказва за новия хибриден формат на конференциите на "Икономедиа", които предлагат както възможност за присъствие в залата на живо при спазване на епидемиологичните мерки, така и онлайн присъствие. Чрез специалната дигитална платформа посещаващите събитието онлайн ще разполагат и с инструмент за нетуъркинг и контакти освен достъпа до цялото съдържание.

"Гласът на "Капитал" е седмичен подкаст, в който журналистите разказват интересна актуална тема от политиката, икономиката или бизнеса в дълбочина, с контекст и анализ.

Ако този епизод ви хареса и искате да слушате новите епизоди веднага щом излязат, абонирайте се за "Гласът на "Капитал" в Apple Podcasts, Google Podcasts или Spotify. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата програма за подкасти.

Обратна връзка за "Гласът на "Капитал" можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на "Капитал" във Facebook и Twitter.

Чуйте и предишния епизод:

Да, Европа вижда корупцията

Европейската комисия за първи път посочи директно проблемите на България с върховенството на закона. Росен Босев обяснява какво означава това и какви ще са ефектите

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар