Подкаст: Как Ethereum стана по-масов и зелен

Последиците от The Merge за света на криптовалутите и не само

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Големите събития в света на криптовалутите обичайно са два типа: или скачат, или падат. В средата на септември обаче голямата новина не бе нито скок, нито спад (не че нямаше такива), а The Merge - преминаването на втората по големина и популярност криптовалута Ethereum към начин на работа, който не изисква копаене и я прави с над 99% по-ефективна по отношение на изразходвана енергия.

The Merge е голямо събитие, защото носи в себе си потенциал за масовизация на криптото дотолкова, че то да излезе от своята собствена екосистема и да се прелее в традиционните финанси, в писането на ново поколение приложения и дори в нов тип банкови продукти.

Масовизацията на криптовалутите вследствие на The Merge е темата на тазседмичния брой на "Гласът на Капитал" с водещ Йоан Запрянов. В него гостува Славчо Кузмов, бизнес и пазарен журналист в "Капитал", който обяснява какво, защо и как се случи, както и какво следва в един оптимистичен сценарий за Ethereum и целия криптосвят.

Гласът на "Капитал" e седмичен подкаст, в който журналистите разказват интересна история от седмицата в дълбочина, с контекст и анализ и в който търсим мнения от експерти от света на политиката, икономиката или бизнеса за важните въпроси на нашето време.

Ако този епизод ви хареса и искате да слушате новите епизоди веднага щом излязат, абонирайте се за "Гласът на "Капитал" в Apple Podcasts, Google Podcasts или Spotify. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата програма за подкасти.

Обратна връзка за "Гласът на "Капитал" можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на "Капитал" във Facebook и Twitter.

2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    vstoyanov avatar :-|
    vstoyanov
    • - 2
    • + 1

    1. Цената се срутва от 1750 на 1250.
    2. "Икономистите" в Капитал:
    - Етереум стана по-масов.

    Не, ретарди, падаща цена, означава понижено търсене, не обратното. Боже, прибери си вересиите.

    Нередност?
Нов коментар