Подкаст с Кирил Златков: Политическият разговор трябва да е с по-малко PR и повече директност

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Първа точка

Още подкасти Първа точка

„Първа точка“ е видео подкаст на „Капитал“ с водещ Полина Паунова. Включва поредица интервюта по съществените актуални и политически теми и предлага разговори по най-важните теми в обществото.

  • SoundCloud на Първа точка
  • Spotify на Първа точка
  • iTunes на Първа точка
  • Storytel Podcasts на Първа точка
  • YouTube на Първа точка
  • RSS Feed на Първа точка

Всяка политическа теза може да бъде облечена в различно звучене: по-народно или по-философско, това обаче не е важно. На изборите успех ще имат онези политици, които ползват по-малко PR и говорят по-директно. Това каза в подкаста "Първа точка" художникът Кирил Златков.

Според него представителите на партиите не трябва да оставят избирателите да гадаят какво се има предвид зад една фраза, а да дават яснота какво възнамеряват да правят.

Художникът също така смята, че е от съществено значение хората да разберат собствената си важност в гласуването и в обществените процеси. "Исторически по една тема нещо се случва, когато тя не остава само в медиите, а обществото се включи", каза Златков.

По думите му скандали като този с новия председател на Административен съд - София, който е познат от тефтерчето на съдебния брокер Красьо Черния, или като отказа на прокуратурата да разследва аферата "Осемте джуджета" тепърва ще се развиват. "Случаят с Народния театър - също е такава тема, тя само привидно е в сферата на културата. Всъщност е далеч по-сложно", каза Златков.

Кауза на Златков от години са графичните отлики на българската от руската кирилица. Ден преди националния празник 3 март той каза, че по-подходящ празник е Независимостта - 22 септември. "Независимостта е усилие, което сме положили сами - както сме могли", допълни той.

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал