Подкаст с Иван Христанов: Нов политически проект ще си партнира на местния вот с ПП и ДБ

Иван Христанов    ©  Юлия Лазарова
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Първа точка

Още подкасти Първа точка

„Първа точка“ е видео подкаст на „Капитал“ с водещ Полина Паунова. Включва поредица интервюта по съществените актуални и политически теми и предлага разговори по най-важните теми в обществото.

  • SoundCloud на Първа точка
  • Spotify на Първа точка
  • iTunes на Първа точка
  • Storytel Podcasts на Първа точка
  • YouTube на Първа точка
  • RSS Feed на Първа точка

Бившият народен представител от "Продължаваме промяната" и заместник-министър на земеделието Иван Христанов, който отказа да се кандидатира за следващия парламент от формацията, обяви, че ще регистрира свой политически проект. В четвъртък пред "Капитал" той каза, че основният му фокус са местните избори тази есен.

"Партньорство и с "Продължаваме промяната", и с "Демократична България" по места е възможно", коментира още Христанов, като допълни, че формацията ще бъде официално представена "в началото на април, непосредствено след парламентарните избори".

В подкаста "Първа точка" Христанов каза, че не желае да дава подробности за името на проекта и евентуалните негови партньори преди изборите за Народно събрание, за да не "обърква избирателите".

Бившият депутат отрече да работи заедно с ексколегата си Александър Дунчев, който преди седмица отказа да бъде в листите на коалицията "Продължаваме промяната и Демократична България" на място различно от водаческото в София-област. "Това, което Дунчев направи по-скоро вреди", смята Христанов. По думите му не бива да се създават скандали непосредствени преди вота. "Самият аз затова гледах да обявя, че няма да се кандидатирам възможно най-отдавна, за да може тази тема да заглъхне", каза той.

Христанов намира за "трудна работа" евентуални предизборни коалиции за местните избори с ГЕРБ, ДПС или БСП. Но на въпрос може ли да се партнира с ГЕРБ в изпълнителната власт, той каза, че "в тази партия предстоят промени".

Бившият депутат коментира още, че е крайно време да се наложи друг тон в политиката в България - "тон, който да включва не само ядосаните хора".

На въпрос обаче как се обяснява с добър тон, че ГЕРБ и ДПС саботират промени в съдебната система, които да доведат до повече справедливост, Христанов каза, че ще даде отговор, но след изборите.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    antipa avatar :-?
    D-r D
    • + 1

    Чудно с какво едва 6 месеца пребивавалият като зам.-министър на земеделието в правителството на ПП, ИТН, БСП и ДБ Иван Христанов ще занимава високоинтелигентната умна и красива публика на Капитал?

    Да е със сериозно политическо портфолио? Не. По-скоро наподобява сламките, които вълната вдига. Преди да изхвърли.

    Да е с нещо сериозно свършено в краткия мандат? Не. Прочу се покрай баталиите със "златния гьол" на Кап. Андреево, от които съществен резултат няма. "Оная" фирма още си е там.

    Да е с уникален политически проект? Не. Политпроекти в последно време да искаш: има нова Левица, има партия на Ива Митева, Каримански и Со, аха! да стане заверата на Янев с войводите, ама не стана. И разбира се - мегалипроектът ПП/ДБ, които щото са от едно котило (ама от разни бащи) най-сетне се припознаха.

    Защо тогава авторитетната тук Поли Паунова натрапва един политически случайник?

    Заради местните избори! Ив.Хр. обещава на жълтопаветните партии кметове и общински съвети из страната. Знае колко им е скромна подкрепата като излезеш от Люлин и подминеш Враждебна. И им кади тамян.
    Просто обещава човекът. Неангажиращо - ако стане...

    Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал