🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Здравната комисия потвърди на второ четене забраната за пушене на закрито

Отхвърлен беше проект ограничението да важи и за стадиони и летни кина

Забраната остава да бъде одобрена и на заседание в пленарната залата на парламента.
Забраната остава да бъде одобрена и на заседание в пленарната залата на парламента.
Забраната остава да бъде одобрена и на заседание в пленарната залата на парламента.    ©  Надежда Чипева
Забраната остава да бъде одобрена и на заседание в пленарната залата на парламента.    ©  Надежда Чипева
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Комисията по здравеопазване в парламента прие днес на второ четене проекта за промени в закона за здравето, които забраняват пушенето на закрити обществени места от юни. Комисията обаче отхвърли предложението от миналата седмица на трима депутати от ГЕРБ ограничението да важи още за спирки, стадиони и други съоръжения на открито. Предстои разглеждането на законопроекта в пленарна зала, като все още не е ясно каква част от депутатите ще го подкрепят.

Според одобрените днес текстове в комисията по здравеопазване от 1 юни ще бъде забранено тютюнопушенето на всички закрити обществени места. При първото гласуване на законопроекта не беше въведено такова ограничение за офиси и други бизнес сгради, но сега вече то е добавено. Няма да може да се пуши още и в дворове на ясли, детски градини и училища.

Предложението от последните дни на тримата депутати от ГЕРБ Джема Грозданова, Стафани Михайлова и Петър Петров ограничението да важи и за стадиони, летни кина и други открити места, на които се провеждат културни и спортни прояви, не беше одобрено на днешното заседание. Мотивите са, че контролът на стотици зрители, посещаващи тези събития, е много труден. На заседанието на комисията беше отхвърлен и по-либерален проект на независимия депутат Христо Гумнеров, който предвиждаше забраната за пушене на закрито да не важи след 22.00 часа.

2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    triple_v avatar :-|
    triple_v
    • - 1
    • + 17

    Честито на печелившите, в този случай на всички.

    Публикувано през m.capital.bg

    Нередност?
  • 2
    niki2003 avatar :-|
    niki2003
    • + 2

    Наистина честито за непушачите,защото те винаги са били онеправданите! А за пушачите,за тях никой не казва да не пушат,а само да не го правят на определени места!

    Нередност?
Нов коментар