В земеделското министерство има още двама зам.-министри

Явор Гечев, Валентина Маринова и Бюрхан Абазов влизат в политическия екип на министъра Димитър Греков

Земеделският министър Димитър Греков (в средата) с двама от заместниците си - Бюрхан Абазов и Валентина Маринова.
Земеделският министър Димитър Греков (в средата) с двама от заместниците си - Бюрхан Абазов и Валентина Маринова.
Земеделският министър Димитър Греков (в средата) с двама от заместниците си - Бюрхан Абазов и Валентина Маринова.    ©  Георги Кожухаров
Земеделският министър Димитър Греков (в средата) с двама от заместниците си - Бюрхан Абазов и Валентина Маринова.    ©  Георги Кожухаров
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Още двама зам.-министри бяха назначени в земеделското министерство, като по този начин агроминистърът Димитър Греков ще има общо трима заместници. Това обявиха на пресконференция във ведомството днес.

Освен номинираният от ДПС заместник Бюрхан Абазов, който беше представен преди няколко седмици, в политическия екип на министъра влизат още председателят на младежката организация на БСП Явор Гечев, както и Валентина Маринова, която досега беше секретар на агенцията по горите. Днес министър Греков отказа да съобщи ресорите на заместниците си, като каза, че това ще стане на следваща пресконференция.

Назначението на новите зам.-министри идва дни, след като животновъдни организации протестираха в София заради "блокирани" институции. Фермерите тогава се оплакваха, че вече няколко седмици няма зам.-министри във ведомството, а самите те не са наясно дали ще успеят да си получат субсидиите през есента, а не в началото на 2014 г., каквато възможност има в еврорегламентите и беше ползвана миналата година.

Бюрхан Абазов вече е бил зам.-министър в края на мандата на кабинета "Сакскобурготски" и по време на правителството на Сергей Станишев. Тогава той отговаряше за поземлените отношения, напоителната инфраструктура и структурните политики на министерството, като не е ясно дали сега ще има същият ресор.

Валентина Маринова досега е работила единствено в структурите на горите. Била е ръководител на лесничейството в Котел, а от 2006 г. е главен секретар на агенцията по горите.

Третият зам.-министър в агроведомството - Явор Гечев, досега ръководеше младежкото БСП и е известен в публичното пространство със сигналите, които подаваше срещу бившия земеделски минситър Мирослав Найденов. Той се е занимавал със селскостопански бизнес, а в периода между 2008 и 2010 г. е работил във фонд "Земеделие".

Преди няколко седмици земеделският министър Димитър Греков излезе със странното предложение към неправителствените организации в селското стопанство да излъчат свой представител за заместник- министър, който да отговаря за връзките с бранша. Така само за няколко дни бяха получени повече от пет номинации, предимно на председатели на различни сдружения. Така или иначе браншът не успя да се обедини около една кандидатура и очевидно "браншови" зам.-министър няма да има.

3 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    trayan.petkov avatar :-|
    trayan.petkov
    • - 25
    • + 3

    Време е правителството да функционира, за да осигури оцеляване на обикновените хора.

    Нередност?
  • 2
    daks avatar :-|
    ДАКС
    • - 2
    • + 15

    До коментар [#1] от "trayan.petkov":

    Траяне, продажник такъв. Гледам пак си натворил 12 коментара под различни статии за 13 минути.
    http://id.capital.bg/trayan.petkov

    Не им ли омръзна на ПР агентите на БСП да оспамват форума?

    Нередност?
  • 3
    stoyne avatar :-|
    Стойне Василев
    • + 11

    Само не разбрах какъв е опита на Явор Гечев, освен да ръководи младежкото БСП? Нали правителството щеше да е експертно?

    Какво се оказа? Новият заместник-министър е известен в публичното пространство със сигналите, които подаваше срещу бившия земеделски минситър и е ръководил младежкото БСП. Молодец, другари комунисти, върнахте България с 8 години назад за по-малко от един месец, с тази разлика, че сега един луд ви държи за орехчетата.

    Нередност?
Нов коментар