🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Зам.-председателят на "България без цензура": Пеевски управлява партията, Бареков е негова марионетка

Агнел Славчев напусна партията, а лидерът й го обвини, че е бил в нея само за парите, които му плащал през "Ноу Фрейм медиа"

Николай Бареков и Ангел Славчев. Снимката е от 28 май, когато двамата влязоха със свои съпартийци в парламента по време на обсъждането на вота на недоверие към кабинета
Николай Бареков и Ангел Славчев. Снимката е от 28 май, когато двамата влязоха със свои съпартийци в парламента по време на обсъждането на вота на недоверие към кабинета
Николай Бареков и Ангел Славчев. Снимката е от 28 май, когато двамата влязоха със свои съпартийци в парламента по време на обсъждането на вота на недоверие към кабинета    ©  АНЕЛИЯ НИКОЛОВА
Николай Бареков и Ангел Славчев. Снимката е от 28 май, когато двамата влязоха със свои съпартийци в парламента по време на обсъждането на вота на недоверие към кабинета    ©  АНЕЛИЯ НИКОЛОВА
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

"Николай Бареков не е истинският лидер на "България без цензура". Той се оказа просто една марионетка, задействана и ръководена всекидневно от депутата от ДПС  Делян Пеевски." Това написа в неделя в блога си Ангел Славчев, зам.-председател на партията, оглавявана от бившия тв водещ. С открито писмо до медиите той обявява, че напуска формацията, като обвинява досегашния си съратник, че е в тъмни връзки с ДПС и че се е опитал да му оказва натиск чрез заплахи.

Славчев стана известен като едно от лицата на февруарските протести през 2013 г., довели до падането на кабинета "Борисов". Той е лидер на Сдружение "Граждански контрол" и един от учредителите на "България без цензура", където стана част от ръководството.

Веднага и от партията на  Бареков отговориха с писмо до медиите, в което се казва, че Славчев отдавна практически не е член на партията, тъй като се опитал да гради паралелни структури. От ББЦ отхвърлят всички обвинения и на свой ред заявяват, че зам.-председателят изпълнява "политически и корпоративни поръчки на ГЕРБ и ДПС" срещу партията. Цитиран е и лидерът Николай Бареков, който заявява, че е плащал огромни суми на Ангел Славчев в качеството му на тв водещ и спирането им след трусовете в ТВ7 е причина за реакцията му.

Славчев: Истинският лидер е Пеевски

Зам.-председателят на ББЦ изказва огорчението си, че е повярвал на Бареков, и заявява, че истинският лидер на партията е депутатът от ДПС Делян Пеевски. Като доказателство за това той посочва, че "секретарят на партията, на когото Бареков е делегирал огромна власт, както и неговата асистентка, са хора, трайно свързани със семейство Пеевски". Според него Стефан Кенов, лично назначен от Бареков за главен секретар, е син на д-р Георги Стефанов Кенов, втори мандат кмет от ДПС на община Сунгурларе ."Кенов е бил близък приятел и съратник на депутата от ДПС Пеевски, когато двамата са се подвизавали в младежката организация на НДСВ. Същият проявявал апетити да оглави НДСВ и след това да я "поднесе на тепсия" на ДПС", продължава Славчев. По думите му той е настоял Кенов да бъде уволнен от тази длъжност, но Бареков категорично отказал.

Славчев посочва още, че Бареков и Пеевски водели всекидневни разговори по специален телефон с чужда карта, а "Бареков се опитва да обяснява всичко това с приятелските отношения, които имал с депутата от ДПС от дълго време, но вече мнозина смятат, че става въпрос за съвсем други неща. Не случайно след всеки разговор следват указания какво да се прави и каква нова теза да се защитава".

Накрая Славчев заявява, че той и колегите му отказват да бъдат "маши на ДПС и нейните кукловоди", и призовава "всички здравомислещи хора в организацията да не се поддават на натиска, който със сигурност ще им бъде приложен".

Бареков:Малко му се струваха 9 хил.лв.

Отговорът на ББЦ е не по-малко пълен с тежки обвинения. Според партията Славчев отдавна се е оттеглил доброволно, а освен това е направил опит да дублира функциите на главния секретар на ББЦ и да изгражда структури от свое име. В писмото обвиненията за връзките с Пеевски са наречени "нелепи твърдения".

"Бълнуването за Пеевски е жалък опит на Славчев да изпълни политически и корпоративни поръчки на ГЕРБ и ДПС, като нанесе удар по партията, която единствена представя истината и фактите в обществото за престъпленията на българските политици", пишат още от партията на Бареков и отправят "един личен въпрос" от името на лидера на ББЦ: "Дали любовта на Славчев към мен не се коренеше в тлъстия бюджет, който Ангел Славчев получаваше всеки месец от "Ноу фрейм медия България"? Малко ли му се струваха 9 хиляди лева месечна заплата, която получаваше повече от година и си беше определил сам в качеството си на водещ на нискорейтингово предаване? Дали любовта на Славчев към мен не се изпари, когато разбра, че тези пари няма да влизат повече в тлъстата му банкова сметка? Сметките показват, че до края на месец май във фирмата на г-н Славчев са постъпили над 850 хиляди лева. Ангеле, това ли е цената на любовта ти към мен и към "България без цензура"?"

24 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    chokichi avatar :-P
    Сабака Баскервіляў
    • - 9
    • + 12

    Ангел кожата мени си - но нрава нивги!
    Предлагам залог на кого ще се отдаде сега!

    Нередност?
  • 2
    today avatar :-|
    Изо Дзадзе
    • + 51

    Това беше ясно и на дечицата в яслите, още когато барека обърна палачинката. И накраха Василев да го финансира, после и на него му намазаха ските.
    Който смята да прави нещо с ДПС да се замисли много добре!

    Нередност?
  • 3
    stavrogin avatar :-|
    Stavrogin
    • - 2
    • + 46

    ебаси, ама верно ли зад Бареков седи Пеевски, не мога да повярвам, добре че има доблестни хора като Славчев да разкриват интригите в бг политическия живот :)

    Нередност?
  • 4
    sapundzieva avatar :-|
    sapundzieva
    • - 6
    • + 7

    Винаги гледам със съмнение на хора, които първо пламенно цащитават една кауза, после също така яростно се отричат. Затова, без да съм някакъв привърженик нито на ББЦ, нито на Бареков, някак си в случая не симпатизирам на Славчев. Човек, когато става част от ръководството на нещо, трябва да знае с какво се заема и къде отива. Сега изведнъж да се плюе по доскоро възхваляваната от него партия, ми е леко странно. Както казват моите тинейджъри, нещо не ме кефи. Но му желая успех в новите поприща. Дано само не постъпва по същия начин и занапред, защото знаете примера с интервюто за работа - винаги се гледа с лошо око, ако се плюе бившият работодател. Дори и, когато има за какво.

    Нередност?
  • 5
    kaschei avatar :-|
    Kaschei Bezsmertni
    • + 41

    Не мен ми е чудно откъде Бюреков имал толкова пари в Ноу фрейм медия ,та раздавал заплати на водещи на килограм по милион ,като арабски шейхове..Част от разследването около КТБ трябва да обхваща и всички фирми около ТВ7 ,външни продукци и т.н, защото като сега си вадят кирливите ризи излиза,че хора са взимали заплати и хонорари ,за които в западните телевизии малцина могат да мечтаят.
    Въпросът ми е:Колко е спечелила ТВ7 от рекламни договори,какви приходи и разходи е правила и как е поддържала представата за бързо просперираща телевизия?Затова ревизиите и проверките на паричните потоци около Бюрека могат да покажат къде са отишли част от милионите на хорицата,вложили ги в КТБ??

    Нередност?
  • 6
    svetlozar_savov avatar :-|
    SS
    • - 1
    • + 32

    Докато достлукът Василев - Пеевски вървеше с пълна пара , двете крила на Костинбродската завера (на БСП и ДПС) работеха в синхрон !

    Когато работите се разпърдяха и замириса (сега вече БСП е на нож с/у ДПС) лявото крило активира куклата си Ангел Чегеварата с/у капута на Прас !!!

    Нередност?
  • 7
    pavaroti avatar :-|
    pavaroti
    • + 18

    Интересно, към кого ще се присламчи сега Славчев.

    Нередност?
  • 8
    jonson avatar :-|
    jonson
    • + 12

    Почвам да разбирам как са се чувствали израелците, когато са гледали от своята граница как на сирийска територия Хамаз и Хизбулла се бият помежду си.

    Нередност?
  • 9
    anitamihaylova avatar :-|
    anitamihaylova
    • - 3
    • + 8

    Това Бареков и Пеевски са като призраците - всеки говори за тях, но никой не ги е виждал...!

    Нередност?
  • 10
    kaschei avatar :-|
    Kaschei Bezsmertni
    • + 27

    Предлагам,ако се окаже ,че КТБ и фирми около ЦВ Василев и Плондера са плащали баснословни суми на ТВ7 за реклама ,както и на Ноу фрейм медия,хората да отидат на опашка пред офисите на "Месията",за да им върне той парите..АКо не ги е превърнал в "Магистралки"("белото им показа тъмната страна",както пее Ицо Хазарта) или втечнил на шампанско в Сен Тропе(спомняте си снимките му с отрочето на Ветко Арабаджиев и един ДДС-измамник от Несебър-Чочо Несебърски..
    Апропо,какво стана,някой провери ли онези цуцки ,секретарките на Бюрека,на по 25 години,които бяха купили луксозен имот в Драгалевци(с огромен ипотечен кредит) и му го отдаваха под наем ,в разрез с всякаква здрава пазарна логика,на цената на 3-стаен апартамент в хубав квартал..
    Изобщо,докога ще ни правят на малоумни ,и ние защо още не сме с паветата пред Парламента..Ако си мълчим,скоро пак ще се наредим на опашки и за хляб!!!!
    Аз си мислех,че дори и тая корумпирана клика,която се върти от последните 20 години на Виенското колело политическия цирк тук,имат някаква мярка,но те очевидно ,само и само да си удовлетворят лакомията,да ни върнат 30 години назад!!!
    Затова-с паветата в ръце и пред Парламента,Сараите и офисите на Бюрека..а забравих и Съдебната палата,щото тия тиквеници от прокуратурата съвсем се оляха!!!!!

    Нередност?
Нов коментар