🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Делян Пеевски декларира собственост в три нови компании

Две от тях са регистрирани в България и са с капитал от общо пет милиона лева

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Издателят на вестниците "Телеграф" и "Монитор" и депутат от ДПС Делян Пеевски е придобил три нови компании. Това става ясно от декларациите му по закона за конфликт на интереси, които бяха публикувани на сайта на парламента във вторник.

Той е едноличен собственик на учредената в началото на месеца ИНТ ЕООД. Тя е регистрирана в София на ул. "Екзарх Йосиф", където се намират и останалите му фирми. Предметът на дейност, който е посочен, е "търговско представителство и посредничество, консултантски услуги, сделки с недвижими имоти, сделки с интелектуална собственост, комисионни сделки, продажба, внос и износ на стоки, както и всяка друга дейност и/или сделки, които не са забранени от действащото законодателство." Управител на фирмата, пак подобно на другите дружества на Пеевски, е Александър Георгиев. Фирмата е с капитал от 1 млн. лв., които са били депозирани в

сметка в Първа инвестиционна банка.

Другото регистрирано дружество "Интръст" ЕАД също е 100% собственост на Делян Пеевски. Капиталът от 4 млн. лв. също е депозиран в ПИБ. В съвета на дружеството влизат адвокат Дора Спасова (тя е пълномощник на фирмите на Пеевски пред Търговския регистър, а освен това участва и в няколко други дружества, свързани със семейството), Виолета Димитрова (също участва във фирми, свързани с Пеевски) и Александър Георгиев, който е представляващ.

Делян Пеевски декларира 100% собственост в дружеството Mercury Holding LTD. От декларацията не става ясно къде е регистрирано това дружество.

Депутатът от ДПС е запазил собствеността си във Intrust Ltd., (чрез което е собственик на вестникарската империя и контролираше "Техномаркет", преди да я прехвърли в друга дубайска фирма) и Proof Method Marketing.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    krasy_dimitrova avatar :-|
    krasy_dimitrova

    5 милиона на депозит в ПИБ! Много ми е интересно каква е лихвата.

    Нередност?
Нов коментар