Кантората на синдика Росен Милошев е била запалена

Юристът стана известен покрай несъстоятелността на КТБ

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Вратата на кантората на синдика и адвокат Росен Милошев в центъра на София е била запалена преди две седмици. Неизвестен извършител е запалил гума до входа на офиса на Милошев, а огънят е обхванал и вратата на офиса му. Кантората се намира до кръстовището на улиците "Княз Борис I" и "Денкоглу" в столицата.

Росен Милошев придоби известност като любимия юрист на синдиците на обявената в несъстоятелност Корпоративна търговска банка (КТБ), който те налагаха за синдик на фирми - кредитополучатели на банката.

Според Търговския регистър в момента Милошев е синдик на 69 дружества, голяма част от които са свързани с КТБ. Сред тях например са двете телевизии ТВ7 и "Нюз7".

Палежът е станал на 27 февруари, но полицията не е съобщавала за него в бюлетина си. В сряда от МВР потвърдиха за инцидента и казаха, че е образувано досъдебно производство. "Капитал" научи, че пред разследващите Росен Милошев е заявил, че няма конфликти и не знае защо кантората му е била запалена. "Капитал" потърси синдика на мобилния му телефон, но той не отговори и не върна обаждането.

В юридическите среди името на Росен Милошев се свързва с това на троянския адвокат Момчил Мондешки, който беше от близкото обкръжение на бившата председателка на Софийския градски съд Владимира Янева и имаше силно влияние в търговското отделение на съда, а след това и върху синдиците на КТБ. Един от тези синдици - Кристи Маринова, е счетоводителка на Мондешки.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    drilldo avatar :-|
    Георги Георгиев

    Тормоз над корумпетата би бил доста ефективен начин за противодействие на корупцията. Един организатор трябва. После даже политиците ще съжеляват, че са крали.

    Нередност?
Нов коментар