Издирваният през Интерпол син на Миню Стайков е настанен в "Пирогов"

Той е бил намерен от приятели на Витоша, адвокатът му депозирал молба, че не се укрива

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Обявеният за издирване от Специализираната прокуратура Стайко Стайков (син на алкохолния бос Миню Стайков) e настанен в "Пирогов", съобщиха за "Капитал" от МВР.

Цитиран от bTV адвокатът на Стайко Стайков - Любомир Таков, каза, че тази сутрин е подал молба в Специализираната прокуратура, в което клиентът му заявява, че е готов да сътрудничи на разследването. Именно там той е разбрал, че Стайко Стайков се намира в "Пирогов". По думите на адвокат Таков близки на Стайков са го открили на Витоша в безпомощно състояние, след като той сам им се е обадил и е потърсил помощ.

По информация от МВР състоянието му не е тежко и той има охлузни рани.

По-късно главният секретар на МВР Ивайло Иванов и наблюдаващия разследването срещу Стайкови прокурор Ангел Кънев дадоха пресконференция, на която изнесоха подробности за случая. В молбата подадена в понеделник сутринта от адвоката на Стайко Стайков е посочено, че той е разбрал едва в неделя, че от близо половин година е обявен за издирване.

Бащата на Стайко - Миню Стайков, е в следствения арест от август. Срещу тях се води разследване за организирана престъпна група за производство на цигари, данъчни престъпления и пране на пари. Акцията срещу тях беше пакетирана от прокуратурата заедно с офанзивата срещу две известни семейства от прехода - хотелиерите Ветко и Маринела Арабаджиеви и Евгения и Николай Баневи.

Очаквайте подробности

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    nye35566130 avatar :-?
    nye35566130

    Лошо. Дали ще могат да го изгубят пак, или ще трябва да го пускат под гаранция?

    Нередност?
Нов коментар