Докато съдът ги раздели

Братя Галеви - в следствения арест

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

еочакван обрат претърпя сапуненият сериал заформил се около покровителите на Дупница Братя Галеви. След като преди повече от месец, точно преди Нова година, в ареста на Националната следствена служба попадна Пламен Галев, тази седмица при него беше докаран и неговият боен другар - Ангел Христов-Геле. Той беше арестуван и обвинен в участието, създаването и ръководенето на организирана престъпна група за рекет и изнудвания. Освен Геле в ареста бяха отведени и други двама дупнишки герои - Владимир Ангелов-Стъклето и Апостол Чакалов-Тоци. Стъклето е собственик на основната такси компания в града, а фирмата на Тоци е спечелила поръчката за поддръжката на зелените площи в Дупница. За това обаче пари не получава, тъй като възнаграждението му съвсем благородно отива в дома за деца и юноши. Стъклето и Тоци са задържани при специализирана операция на ДАНС, МВР и прокуратурата, като в Ангелов са открити и белязани пари, дадени му от рекетиран бизнесмен.

Докато прокуратурата оформяше документите по задържането на групата, председателят на общинския съвет на Дупница Явор Тодоров се впусна в безрезервна подкрепа на двамата и ги определи като "новите възрожденци". По-сдържан този път беше кметът на града Атанас Янев, срещу когото преди време прокурори започнаха разследване за злоупотреба с европейски фондове по програмата "Леонардо да Винчи". Преди време той беше организирал подписка в защита на братята. След началото на делото срещу него позицията му спрямо Галеви омекна значително.

Пламен Галев и Ангел Христов са членове на т.нар. консултативен съвет към общината. По думите на Янев те са изключително ценни, защото познават много хора. Не е ясно обаче как върви работата на общината, откакто двамата консултанти са зад решетките.

А колко време ще останат там заедно братя Галеви ще реши съдът.

4 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    h2so4 avatar :-|
    h2so4

    Както писах преди известно време - не можеш публично и безнаказано да се бъзикаш с държавата и полицията. Захванат ли те веднъж колелата на месомелачката - лошо то се пише.
    Системния подход казва, че като се премахнат някои от основните свързващи елементи на една система - тя започва да се разпада. Някои го учат в училище, други го научават по трудния начин.

    Рекет и изнудване....какво следва - пари, придобити от незаконен бизнес....Намирисва ми на Комисията Кушлев. На мястото на Галеви и тези около тях - щях да започна да продавам, докато все още мога. Че наложат ли ти запора.....отиде, че се не видя....

    Нередност?
  • 2
    Avatar :-|
    шуменско пиво

    Прекалено оптимистично, за да е вярно...
    Не ми се ще да съм прав, но най-вероятния развой е след някой друг ден да си излязат ни лук яли, ни лук мирисали. И да се върнат в Дупница на бял кон!
    Пардон, на бял Мерцедес! :(((

    Нередност?
  • 3
    Avatar :-|
    ;)

    Като каза "комисията Кушлев" - та се сетих да ви питам:

    Може ли някои да изчисли от създаването си до сега въпросната "комисия Кушлев" колко прохиди е дала в хазната и колко разходи е направила?

    Те май са едни от най-големите паразити в държавата!

    П.С. То това е и целта - да се симулира дейност!
    П.С.2 По-нагли политици от българските в Европа май няма, а?

    Нередност?
  • 4
    Avatar :-@
    Асен Проданов, Бургас

    Братя Галеви, както стотиците други мутри са отпадъчния продукт на обществото ни. Измет, която руснаците презрително наричат сволач. Примати, наложили се единствено по пътя на насилието, понеже псевдозаконодателството ни допуска над себе си закона на джунглата. В една нормална държава обаче такива отрепки не виреят. Въдворяват ги за десетилетия зад решетките при усилено строг режим, което е справедливо и правилно. Другаде, примерно в Китай, директно ги екзекутират без излишно губене на време, което е по-добрия вариант. Защото такива престъпници са като раковите клетки. Не се поддават на лечение. Трябва спешно да ги отстранят от все още живия организъм, за да не го довършат. А тук направо се лигавят с такива бацили. Законодателството ни нагло ги толерира с условни присъди и задкулисни споразумения. Скъпоплатени, алчни адвокати без всякаква съвест ги изкарват невинни и подкупват съдиите с хилядарките на бандитите. Магистратите ни са корумпирани до мозъка на костите и богатеят с кървавите пари на организираната престъпност. Цялата тази безнаказаност стимулира и подхранва престъпността у нас и това е причината тя да ескалира с всеки изминал ден. Не трябва да има никаква милост за такива боклуци, които убиват, грабят и мамят наред, превръщат ежедневието ни в ад и на всичко отгоре най-арогантно демонстрират свръхскъпи автомобили и имоти, придобити единствено по незаконен начин, чрез насилие и рекет, чрез подкупи и изнудване. Мутрите никога и с нищо не са допринесли за просперитета на държавата, за добруването на хората. Те са сган от тъпи, ограничени и озлобени психопати, замърсяваща земята и въздуха ни, тровеща живота ни и рушаща имиджа на страната ни.

    Нередност?
Нов коментар