🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Тенис мачът на властта

Премиерът Бойко Борисов получи купата по тенис на жълтия сайт "Пик"

На снимката (от ляво на дясно): Бойко Борисов, Славка Бозукова, Недялко Недялков, Ивайло Крачунов (главен редактор на ПИК), Катина Симеонова
На снимката (от ляво на дясно): Бойко Борисов, Славка Бозукова, Недялко Недялков, Ивайло Крачунов (главен редактор на ПИК), Катина Симеонова
На снимката (от ляво на дясно): Бойко Борисов, Славка Бозукова, Недялко Недялков, Ивайло Крачунов (главен редактор на ПИК), Катина Симеонова    ©  pik.bg
На снимката (от ляво на дясно): Бойко Борисов, Славка Бозукова, Недялко Недялков, Ивайло Крачунов (главен редактор на ПИК), Катина Симеонова    ©  pik.bg
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Освен, че стана рекламно лице на аматьорски турнир по тенис, организиран от сайта "Пик", премиерът Бойко Борисов е и големият победител в него. Не, че сме си мислили, че някой друг заслужава купата, разбира се.

Участието на министър-председателя се превърна и в сериозна подкрепа на жълтия сайт. "Бойко Борисов супершампион на България по тенис" ("Блиц"), "Бойко Борисов стана шампион по аматьорски тенис" ("Канал 3"), "Бойко Борисов печели на тенис с нова партньорка" ("Труд"), "Бойко Борисов е големият победител в супершоуто "ПИК мастърс" ("Пик"), "Премиера на "ПИК мастърс" събра елитни тенис асове...." ("Стандарт")... В този хвалебствено приповдигнат стил са заглавията на голяма част от печатните и онлайн медии, отразили любителския тенис турнир в събота. Голяма част от тези издания са приемани като играчи в отбора на депутата от ДПС Делян Пеевски, въпреки че няма преки доказателства той да е реалният им собственик. Тяхната основна задача в моменат е да хвалят премиера и да заклеймяват всеки, дръзнал да изрази критична позиция по негов адрес.

Аматьорският тенис трунир с участието на Борисов влезе и в новинарските емисии на централните ефирни телевизии.

Все пак най-активен в отразяването на събитието е един от съорганизаторите - вестник "Стандарт" и сайтът на изданието. От публикациите в него става ясно, че не един, а група репортери са отразявали важния турнир. В днешното издание на вестника двете най-обширно представени теми са предизборната конференция на ГЕРБ и тенис турнирът с участието на Бойко Борисов.

Специален коментар на главния редактор на "Стандарт" Славка Бозукова мъдро отбелязва, че "всеки печели, когато разчита на жените". Според Бозукова както в политиката, така и в тениса, е трудно да спечелиш първото място, а по-трудно е да го направиш още веднъж. "Днешният финал е конкретно доказателство, че г-н Бойко Борисов разчита на жените не само в политиката , а и в спорта", категоричен е главният редактор на "Стандарт". Министър-председателят спечели турнира на двойки по тенис на корт "Лидерите" заедно с партньорката си Катина Симеонова, с която надделяха на финала срещу Ботьо Пеев и Венци Тодоров.

Основният организатор на аматьорския тенис турнир – "Пик", също със задоволство отчита постиженията на събитието. "Радвам се, че успяхме да направим за първи път в историята такъв супер финал. Това легитимира тениса като втория спорт в България след футбола. Случващото се днес (събота 12.09.15г – бел. ред.) бе една чудесна прелюдия към предстоящите срещи за купа "Дейвис", с неприкрита гордост коментира собственикът на "Пик" Недялко Недялков.

Той, заедно с изпълнителния директор и главен редактор на "Стандарт" Славка Бозукова, лично наградиха Борисов с купа за успеха му. Премиерът пък посвети победата си на националния отбор по тенис за купа "Дейвис", който беше на трибуните.

Въпросът е какъв позитив му носи подкрепата на медии, които тиражират откровени лъжи и непроверени факти. Медии, далече от професионалните и етични стандарти на качествената журналистика, които привличат аудитория с публикации като: "Британски учени пишат писмо до извънземните, описват човечеството", "Тайна за дълъг и щастлив живот - сложете халките във фризера преди сватбата" или "Ясновидец сензационно: Слави Трифонов ще влезе в политиката!"

Отговорът на въпроса защо властта легитимира сайтове като "Пик" е ясен. В играта, в която двете страни играят, този тип медии подават на управляващите само най-удобните и лесни за отиграване топки, а срещу техните противници (или дори само опоненти) играят по най-мръснишкия възможен начин.

Последният пример е от днес. Поредното сензационно разкритие на "Пик": "Костов и Кунева са част от плана "Костинброд" за разбиването на ГЕРБ и Борисов!" Само до преди дни основният виновник беше друг и от различна партия вляво - Мая Манолова.

9 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    chicago514 avatar :-P
    chicago514
    • + 9

    "Тайна за дълъг и щастлив живот - сложете халките във фризера преди сватбата".Има хора които вярват и на такива тъпотии.

    Нередност?
  • 2
    inspektorstrezov avatar :-|
    Инспектор Стрезов
    • + 21

    Хайде ГЕРБери, вие сте на ход. Дайте опорните точки. Или онемяхте, щото глътнахте Лозенска вода?

    Нередност?
  • 3
    sebastians avatar :-|
    sebastians
    • + 23

    Подлоги!

    Нередност?
  • 4
    antipa avatar :-|
    D-r D
    • + 21

    Щастлив съм, че предстоящият концерт на Джощуа Бел не е под патронажа на г-н Борисов!
    Просто не ми се мисли как ще изскочи на сцената, ще издърпа от ръцете му цигулката и... Не мога да си представя какво ще стане после...

    Иначе за психолози и психиатри поведението му е абсолютно обяснимо.

    Нередност?
  • 5
    rzo42472966 avatar :-P
    Танас
    • + 15

    Гоце ни обещаваше просперитет с Голем шлем а Боце с Голем хъб.:-)

    Нередност?
  • 6
    bramasole avatar :-P
    bramasole
    • + 16

    Попитах Уики и разбрах, че Катина се оказва състезател и треньор в ТК"Банкя"; двойката е изградена на местния патриотизъм, така да се каже. :)
    А представяте ли си, ако в миг на тотално "навеждане", гл. редактор на "Стандарт" се "барне" в тенис екип... Извинете за визуализацията на предложението ми, гадно е.

    Нередност?
  • 7
    thelastghost avatar :-?
    Ghost
    • + 18

    Ох...просълзих се от умиление...
    Не човек, а ракета...!!!

    Нередност?
  • 8
    slp55309806 avatar :-|
    Владимир Венев
    • - 2
    • + 1

    Защо изобщо ни занимавате с тези смешни медии.Те са ми ясни.Правете сериозни коментари,а не все едно се заяждате с "противбика".

    Публикувано през m.capital.bg

    Нередност?
  • 9
    krrang avatar :-P
    Красимира Рангелова
    • + 3

    От материала може да се получи чудесен сценарий за любовен сериал със сложни триъгълни взаимоотношения, интриги между любовниците на алфа-мъжкаря в стремежа им да са по-сензационни и по-първи.

    Нередност?
Нов коментар