🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Пламен Вутов оглавява бизнеса на "Софтуер груп бг" в Азия и Тихоокеанския регион

Мениджърът ще бъде базиран на Филипините

Досега Пламен Вутов беше мениджър на "Софтуер груп бг" за България
Досега Пламен Вутов беше мениджър на "Софтуер груп бг" за България
Досега Пламен Вутов беше мениджър на "Софтуер груп бг" за България    ©  "Софтуер груп Бг"
Досега Пламен Вутов беше мениджър на "Софтуер груп бг" за България    ©  "Софтуер груп Бг"
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Досегашният мениджър на "Софтуер груп бг" за България Пламен Вутов ще заеме поста на регионален директор за дейността й в Азиатско-Тихоокеанския регион. Той ще бъде базиран в офиса на дружеството във Филипините и ще ръководи бизнеса му в Австралия, Индия и Филипините, като ще отговаря за всички оперативни дейности в региона (като например внедряването на решения и поддръжката на съществуващи клиенти). Сред задачите му ще бъде и изпълнението на търговските цели и развитието на компанията, в чиито офиси в тези три държави работят над 60 души.

"Софтуер груп бг" разработва технологични решения за финансовия сектор и има офиси из целия свят – освен в Азия и Тихоокеанския регион дружеството има регионални офиси и в САЩ, Мексико, Гана, Египет и Кения, както и подофис в Перу. В края на миналата година основаната в София през 2009 г. компания откри и втората си локация в България – във Варна. Екипът в морския град ще работи съвместно с централата в столицата по глобалните проекти, изпълнявани от "Софтуер груп бг" за банки, телекоми, микрофинансиращи организации, финтех компании и др.

"Регионът е атрактивен за нас, понеже има огромно разнообразие от клиенти и партньори, и виждаме невероятно поле за развитие в т.нар. сектор на финансово приобщаване (financial inclusion)", коментира Вутов по повод новата си позиция. По думите му азиатският пазар е "широко отворен за иновации" и това дава на българската група конкурентно предимство заради иновативните решения, които предлага.

Прогнозите за икономическото развитие на региона също са благоприятни – според Световната банка в следващите три години растежът в Азия и тихоокеанските държави ще е устойчив, отбелязва основателят и главен изпълнителен директор на "Софтуер груп бг" Калин Радев. Това обяснява и фокусирането на компанията върху задълбочаването на присъствието й в региона и развитието на бизнеса й в страни като Индия, Индонезия, Камбоджа, Малайзия, Мианмар, Папуа-Нова Гвинея, Филипините, Шри Ланка и др. "Има силна необходимост от трансформиране на финансовия сектор с помощта на технологиите, за да бъде подобрено финансовото приобщаване. Ние сме там, за да работим именно в тази посока", обяснява създателят на дружеството.

Новият мениджър за Азия – Тихи океан е част от екипа на компанията от 2012 г. Кариерата му в "Софтуер груп бг" започва в ролята на ръководител на отдел "Управление на проекти", като на тази позиция Вутов отговаря за изпълнението на проектите на дружеството на глобално ниво. Впоследствие става и мениджър за България и поема оперативното управление на екипите в страната. Вутов има над 20-годишен опит в областта на информационните и комуникационните технологии, като в миналото е участвал в изграждането на третия български мобилен оператор – Vivacom, в ролята на директор "Продукти и услуги". Заемал е и различни ръководни позиции в "Сименс България" и "Макс телеком".

2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    rrn10393129 avatar :-|
    rrn10393129
    • - 1
    • + 1

    Не го познавам
    работил съм и в Сименс и във Виваком.Но не го познавам....

    Нередност?
  • 2
    lnf16305916 avatar :-?
    Този е от онези

    До коментар [#1] от "rrn10393129":

    И аз съм работил в Макс телеком и Софтуер груп и също не го познавам!

    Нередност?
Нов коментар