🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Строител на капитализма: Петър Илиев

Петър Илиев    ©  Скрийншот 7/8 ТВ
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Само с едно интервю адвокатът и преподавател по конституционно право в СУ "Св. Климент Охридски" Петър Илиев направи нещо невиждано - събори правителство преди още да е избрано. Демонстрацията на наглост, арогантност и усещане за всепозволеност предизвика еднозначно обществено възмущение. Партиите, от които се очакваше да подкрепят кабинета на "Има такъв народ" - "Демократична България", Изправи се, БГ!" и БСП, заявиха, че няма да приемат правителство с участието на Илиев.

Парадоксалното е, че става въпрос за човека, който за по-малко от месец се превърна в олицетворение на кадровата банка на ИТН. В първия проектокабинет на партията, обявен от Слави Трифонов веднага след изборите, Илиев бе лансиран за министър на правосъдието. После бе предлаган за премиер в преговорите с партиите на протеста, за да се стигне до лансирането му за вътрешен министър и силов вицепремиер, въпреки сериозните възражения към професионалната му биография и данните за плагиатство (повече тук). Едно е сигурно - от сега нататък кариерата на Петър Илиев ще бъде следена внимателно.

Все още няма коментари
Нов коментар