Строител на капитализма: Димитър Георгиев

   ©  Надежда Чипева
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Стартът на правилника за прилагане на новия закон за мръсните пари, предложен от председателя на ДАНС Димитър Георгиев и безпроблемно приет от правителството, предизвика истерия още с първата си проява.

Изчаквайки последния срок за подаване на плановете, хиляди фирми се опитаха да изпратят по електронната поща своите планове за обучения по закона срещу прането на пари, но в края на миналата седмица изчезна сайтът на ДАНС. Повален от бутафорната кампания по депозиране на същите тези планове, указанията за която са... на сайта на ДАНС. В социалните мрежи юристи и счетоводители започнаха да сверяват адреса на агенцията, за да са сигурни, че ще подадат документите правилно. От ДАНС уверяват, че всъщност срив няма, а предварително предвидена защита.

Адвокати от страната започнаха кампания, наречена "Адвокати vs ДАНС", и декларираха, че няма да се подчинят на абсурдното задължение да пишат планове как ще четат закона. Ръководството на ДАНС се съгласи на компромис - един план за всички адвокати на сайта на Висшия адвокатски съвет.

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал