Copperfield School - единственото в света международно училище със собствени ски писти, пристига в София за "Седмицата на Швейцария"

До 20% отстъпка за езикови ваканции в алпийската държава за записвания от 12 до 16 февруари ще предлага образователният консултант "Интеграл"

Copperfield School - единственото в света международно училище със собствени ски писти, пристига в София за "Седмицата на Швейцария"
Copperfield School - единственото в света международно училище със собствени ски писти, пристига в София за "Седмицата на Швейцария"
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Българите започват да правят планове за годината все по-рано и по-рано. Не само за почивка, но и за образованието на децата си. Пример са записванията за летните езикови ваканции в чужбина, които вече не се концентрират напролет, а още в зимните месеци. Ето защо и събитията със специални отстъпки и промоции също се провеждат сега.

От 12 до 16 февруари 2024 г. образователният консултант "Интеграл" организира специализираното събитие "Седмица на Швейцария". В посочения период родителите ще имат възможност да се възползват от отстъпки до 20% за специална селекция от летни езикови курсове в красивата планинска държава.

В тазгодишното девето издание на седмицата, посветена на образованието в Швейцария, участие ще вземат

някои от най-добрите швейцарски училища.

Сред тях са TASIS с езикови програми на английски, френски, немски и италиански, а в допълнение участниците могат да се включат и във футболни занимания - с треньори от младежкия отбор на "Милан", както и в курсове за кулинарно изкуство и мода.

Специални предложения за българските деца ще предостави езиковият приключенски лагер Altitude в курорта Вербие, по време на който децата участват в редица планински забавления - как се пали огън и се готви на открито.

За ученици на възраст над 16 г., избрали професията на висшия хотелиерски и ресторантьорски мениджмънт, са летните предложения на най-доброто училище по туризъм в света - HIM Business School - част от елитната Swiss Education Group. Курсът предоставя възможност за обучение и практика в атмосферата на най-добрите традиции, а участниците овладяват тънкостите на кулинарията в специализирания мастърклас "Шоколад и сирена". HIM Business School предлага и подготовка за изпита IELTS с опцията за безплатно явяване на изпита на място.

В рамките на "Седмицата на Швейцария" участие ще вземе и Aiglon - езиков лагер, подходящ за малки деца на възраст от 8 до 17 г. Друго популярно училище е "Leysin Белведере хотел" - курсът се провежда в модерната база на един от най-добрите швейцарски частни университети по туризъм, в сградите "Монблан" и "Белведере". Предлагат се часове по английски, френски и немски, както и допълнителни модули с екстремни спортове, посещение на забележителности, правене на шоколад, лидерски умения и др.

Само през последното лято ръстът на интереса към езиковите ваканции в чужбина е над 100% спрямо същия период на предходната година. Сред топ дестинациите е и Швейцария. Със своите 4 национални езика това е традиционно предпочитана дестинация за летни езикови ваканции за тези, които търсят престиж и многообразие в образованието и учебните предмети, съчетани с интересна спортна и екскурзионна програма.

Статистиката сочи, че най-много на летни езикови ваканции пътуват деца на възраст 12-15 г., следвани от 16-18 г. На трето място е възрастовата група 6-11 г., на 4 място - 19+ г.

Всъщност летните езикови ваканции често са прелюдия към едно по-сериозно решение в житейския път на децата, а именно

бъдещо обучение в чужбина,

което също започва да се планира все по-рано. През изминалия сезон се отчита и плавно нарастване на интереса към ранно ориентиране на родителите в кои държави децата да продължат своето образование.

И тук Швейцария е в топ 3 на родителския интерес. Освен международната програма IB държавата предлага възможността за двуезични програми и изучаване на няколко чужди езика едновременно. Спокойствието, сигурността и животът в международна среда са част от критериите при избора на Швейцария като образователна дестинация.

Едно от тези международни средни училища - Copperfield School, ще има специално представяне в София на живо в рамките на "Седмицата на Швейцария". На 15 февруари, четвъртък, от 18:30 ч. в централния офис на "Интеграл" на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" ще се проведе ексклузивна присъствена среща с представители на образователната институция. В програмата са заложени и индивидуални срещи с родители - между 10 и 18 ч., също в офиса на "Интеграл".

Copperfield School е международно училище, разположено в сърцето на швейцарските Алпи, на 1650 м надморска височина, в едно от най-чистите, красиви, безопасни и вдъхновяващи места за живеене и учене в света - Вербие. Това е и единственото ski-in, ski-out IB училище в света, което разполага със собствени ски писти в един от най-известните световни ски курорти.

Решението за учене в чужбина е дългосрочен процес, който включва стратегия за планиране и подготовка, проучване и преценка на степента на готовност, самостоятелност и зрялост на детето да се отдели от семейството си и да се справя самостоятелно в чуждоезикова среда.

Ползите от завършване на средно образование в чужбина обаче са големи и оправдават направената инвестиция. Учениците придобиват не само задълбочени академични знания, но и допълнителни умения за критично мислене и анализ, самостоятелни проучвания, разработване на проекти, екипна работа и участие в международни проекти и експедиции. Самостоятелният живот в чужбина изгражда и възпитава характера, разширява мирогледа и мотивира учениците да се справят в конкурентна среда. Те стават отговорни и подготвени да посрещнат предизвикателствата, които им предстоят в следващите етапи от тяхното израстване и съзряване.

Участието в "Седмицата на Швейцария" и презентацията на Copperfield School са напълно безплатни след предварителна регистрация на www.integral.bg/events.