Колко струва космическата икономика, кой е новият подарък за Доган и още...

...няколко интересни факта от новия брой на "Капитал"

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

№1

Космическата икономика се оценява на 291.4 млрд. eвро

През последните години бизнесът с Космоса ще расте стабилно и твърде вероятно през следващите ръстът дори ще се увеличи. Навлизането на частните компании като Space X в извеждането на товари в околоземна орбита свали цените за тази услуга и направи близкия Космос много по-достъпен. Това позволява и на компании като българската Булсатком да изстрелят собствени сателити - събитие, което се очаква да се случи до броени дни. В новия брой на "Капитал" ще може да видите описание на новата космическа икономика, основните й играчи и българския принос в нея.

№2

Още 800 кв. м. до морето за Доган

Областният управител на Бургас (назначен от ГЕРБ и оставен от служебния кабинет на Румен Радев) е отстъпил изцяло собствеността на терен от 800 кв. м. точно до морските сараи на Доган. Тази резиденция беше построена на малък полустров до Бургас със съдействието на различни държавни органи и се води собственост на фирмата "Хермес солар". Очевидно целта е максимално да се ограничи достъпът до имота, така че никой да не нарушава спокойствието на лидера на ДПС.

№3

Най-хубавото кафене в Копенхаген е...

...Разбира се, че не може да се каже със сигурност, защото добрите места са много, а вкусовете на хората - различни. В новия брой на "Капитал" обаче ще може да видите няколко предложения къде да отидете в столицата на Дания. И разбира се не само кафенета, но и музеи, ресторанти и забележителности.

№4

Криптовалута за търговци на канабис спонсорира посещение на Денис Родман в Северна Корея

Някогашният баскетболист е едновременно приятел с двама от най-непредвидимите политици през последните години - Доналд Тръмп и ръководителят на Северна Корея Ким Чен Ун. Самият Родман уточнява, че нищо от посещението му не е съгласувано с американското правителство, така че вероятно това е просто PR ход на криптовалутата Potcoin. Тя е създадена, за да улесни легалните магазини за продажба на марихуана в САЩ, които в момента не могат да работят с банки, защото федералното законодателство забранява да се приемат пари от търговия с наркотици. А защо спонсорира пътуване до Северна Корея? Може би за да запишат как Денис Родман казва на Ким Чен Ун - Peace Bro!

2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    antipa avatar :-|
    D-r D
    • - 3
    • + 2

    И само това ли? Клюки... Много интересно... Я наистина пробвайте с комикси. Ще разширите аудиторията

    Нередност?
  • 2
    vaticana avatar :-P
    vaticana
    • - 1
    • + 1

    До коментар [#1] от "D-r D":

    И полуголо момиче-синоптик...

    Нередност?
Нов коментар