Коментар | Още не са откраднали изборите, а вече заличават следите

Това обаче, което изумява, е безочието, с което обясняват, че правят всичко това в името на демокрацията

Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев многократно е заявявал, че няма доверие в машинното гласуване
Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев многократно е заявявал, че няма доверие в машинното гласуване
Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев многократно е заявявал, че няма доверие в машинното гласуване    ©  Велко Ангелов
Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев многократно е заявявал, че няма доверие в машинното гласуване    ©  Велко Ангелов
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Решението на Центрaлната избирателна комисия бюлетините от машинното гласуване да се броят заедно с хартиените бюлетини е повече от нагло. Целенасочените действия на така наречената хартиена коалиция - ГЕРБ, ДПС и БСП, да обезличат предимствата на машинния вот възмутиха мнозина с неочакваната си откровеност и лъжите, че като връщат хартиените бюлетини гарантират на бабите на село да получат възможност да пуснат гласа си.

Бързането още в първите дни на отминалия парламент да се направят точно тези промени в Изборния кодекс, неубедителните и объркани аргументи на тези хартиени депутати, наглото им държание, тотално обезличаване на машиния вот чрез отказа да се валидира протокола от машината, говореха само за едно - тези хора се страхуват от честните избори. Неистово се страхуват. Затова и бяха тези пресилени среднощни заседания, на които с гурелясали очи приеха тези нелепи промени.

Те, изглежда, не само се страхуват от честния вот, но и искат да го откраднат. Затова наложиха силово отново хартиената бюлетина - защото знаят как с нея да фалшифицират изборите. Правили са го десетилетия - и ДПС, и БСП, и ГЕРБ. Това обаче, което изумява, е безочието, с което обясняват, че правят всичко това в името на демокрацията.

Решението на ЦИК бюлетините от машинните и хартиените бюлетини да се броят в един кюп е само прикриване на следите от откраднатия вот. Когато ги няма преброени отделно, никой не може да разбере колко фалшиви бюлетини са изсипани в урните. И тъй като на предните избори се доказа, че машините не лъжат и няма недействителни бюлетини, за разлика от десетките хиляди фалшиви и сгрешени при предишните избори, намерението всички да са в обща сума е повече от ясна - те - хартиените партии - не искат да оставят следи. Още не са откраднали изборите, а вече прикриват следите си.

П.П. Извъртането на ГЕРБ на 180 градуса и желанието им ЦИК все пак да разреши разделно броене е нищо повече от опит да се измъкнат сухи, след като се разбра какво правят. Както се казва, фалшификация е само ако те хванат, иначе е демокрация.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар