КапиталНО

Изказванията от седмицата

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

"Някои се отнасят с корупцията като с дрогата: мислят, че могат да я използват и да спрат, когато поискат. Започва се с малко, малка сума тук, рушвет там и така се губи собствената свобода." папа Франциск, глава на Римокатолическата църква, пред вярващите, събрали се на площад "Свети Петър" във Ватикана, цитиран от "Франс прес"

"Двустранното сътрудничество със САЩ трябва да продължава. От това можем да извлечем само ползи." Румен Радев, кандидат за президент на БСП, на среща с актива на партията в София, която се проведе в НДК

"Не можеш да обясняваш, че всяко връткане е пирует." Татяна Дончева, лидер на "Движение 21" и кандидат за президент, пред БНТ по адрес на кандидата за президент от АБВ Ивайло Калфин

"На хора, които буквално са за лечение, им се дава широка трибуна. Това според мен е вредно за хората. Това замърсява картината и по този начин медиите участват в една игра, която е много нечиста и е с цел да се подхвърли на хората, че всички са маскари." Волен Сидеров, лидер на партия "Атака", в сутрешния блок на Би Ти Ви в коментар за предстоящите президентски избори.

"Представете си кандидат-президент г-н Доган и вицепрезидент Делян Пеевски - нито един от двамата не може да пътува до съседна съюзническа страна – Република Турция. Как ще погледне избирателят и въобще българският гражданин на една такава кандидатура за президент, който има забрана да влиза в съседна съюзническа страна? Нонсенс е неговата кандидатура." Хюсеин Хафъзовз, заместник-председател на новоучредената партия ДОСТ, в сутрешния блок на "Нова телевизия"

Така каза премиерът

"С колко усилия на неколкоседмичен труд от Истанбул до Берлин, от Виена до Брюксел, от Будапеща до Братислава, мълчаливо изтърпях хулите – пощенският гълъб им донесе 320 млн. лв., извън бюджета на Европейската комисия. И понеже вчера по сметката на комисията имаше 108 млн. евро, преведоха 108, а до 26-и - другите 52 млн. евро."

премиерът Бойко Борисов при посещението си в Басарбовския манастир, цитиран от "Фокус".
Все още няма коментари
Нов коментар