🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

КапиталНО

Изказванията от седмицата

   ©  Георги Кожухаров
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

"Братя и сестри българи, не разбирате ли, че ви заблуждават? Защо тръбата е цяла? Защо газът тече? Колко месеца са нужни умно-красивите, хората със сърце във Вашингтон и в "състояние на война" с Русия, да спрат газа?"

бившият премиер Стефан Янев в своя Facebook профил

"Вярно е, че има смяна в курса. И курсът е към човека, към обикновения човек. Визирате "Газпром", преговори с "Газпром" и евентуална доставка на газ. Ами... топлината няма цвят. Няма политически пристрастия. Всяко едно семейство се нуждае от топлина."

Димитър Стоянов, министър на отбраната, по повод евентуалните преговори с "Газпром" за възобновяване на доставките

"Има съмнения дали нашите политици се държат като висши бозайници или като едноклетъчни същества. Боя се, че една голяма част не показаха признаци на висши бозайници."

евродепутатът Радан Кънев пред bTV

"Картинката в БДЖ не е розова, даже е близо до трагичната, Той се извини на ползващите превозвача за лошите условия във влаковете. В най-кратки срокове ще опитаме да променим хигиената и спазване на разписанията. И докато БДЖ предлага услуга на такова ниво, цените на билетите не могат да бъдат повишени."

служебният министър на транспорта Красимир Папукчийски пред bTV

"Само защото не се поддадохте на натиска да плащате за газа в рубли, руският президент Владимир Путин нареди на картелите да спрат доставките за вас. Отговорът за енергийната ви независимост не е в чужбина, а тук, включително чрез потенциала за добив на шистов газ."

бившият държавен секретар на САЩ Майк Помпео, цитиран от БТА

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал